Ο βασικός πληθωρισμός της Ιαπωνίας τον Ιούλιο μειώθηκε στο 3,1% από 3,3% τον Ιούνιο, σύμφωνα με τις προσδοκίες των οικονομολόγων που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters.

Ο βασικός πληθωρισμός της Ιαπωνίας αφαιρεί τις τιμές των φρέσκων τροφίμων. Ο συνολικός πληθωρισμός τον Ιούλιο διαμορφώθηκε στο 3,3%, αμετάβλητος από τον Ιούνιο.

Η αποκαλούμενη μέτρηση του  «πυρήνα» του πληθωρισμού, η οποία αφαιρεί τις τιμές των φρέσκων τροφίμων και της ενέργειας και χρησιμοποιείται από την Τράπεζα της Ιαπωνίας στις εκτιμήσεις της νομισματικής πολιτικής της, έφτασε στο 4,2%, από 4,3% τον Ιούνιο.

Ιαπωνία: Επιβράδυνση του πληθωρισμού “βλέπουν” για τον Ιούλιο οι αναλυτές του Reuters

Υπενθυμίζεται ότι οι αναλυτές ανέμεναν πτώση για τον βασικό πληθωρισμό στην Ιαπωνία τον Ιούλιο εξαιτίας των πιο ήπιων τιμών των εμπορευμάτων,σε δημοσκόπηση του πρακτορείου Reuters . Αν και ο δείκτης παραμένει πάνω από τον στόχο του 2% της κεντρικής τράπεζας για 16ο συνεχόμενο μήνα.

Η δημοσκόπηση είχε δείξει επίσης ότι οι ιαπωνικές εξαγωγές πιθανότατα σημείωσαν την πρώτη συρρίκνωση σε ετήσια βάση σε περισσότερα από δύο χρόνια τον Ιούλιο, που επλήγησαν από την αδύναμη παγκόσμια ζήτηση.

Διαβάστε ακόμη: