«Σαφώς λάθος» χαρακτηρίζουν την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου ενάντια στο Τζόνι Ντεπ που λέει ότι ο σταρ του Χόλιγουντ επιτέθηκε στην πρώην συζυγό του, Άμπερ Χερντ, οι δικηγόροι του.

Ο 57χρονος επίσης έχει ήδη καταθέσει μήνυση στην εφημερίδα Sun για μια στήλη του συντάκτη Dan Wootton, ο οποίος αναφερόταν σε «συντριπτικά στοιχεία» για την επίθεση του Ντεπ στην 34χρονη Χερντ, κατά τη διάρκεια της σχέσης τους ενώ τον χαρακτήρισε ως «σύζυγο που χτυπά τη γυναίκα του».

Στην αρχική απόφαση, τον περασμένο μήνα, ο δικαστής Andrew Nicol απέρριψε τον ισχυρισμό του Ντεπ λέγοντας ότι ο ιδιοκτήτης της εφημερίδας, News Group Newspapers, είχε αποδείξει ότι το άρθρο ήταν «ουσιαστικά αλήθεια». Απορρίπτοντας την υπόθεση δυσφήμισης του Ντεπ, ο Nicol διαπίστωσε ότι 12 από τα 14 φερόμενα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας που επικαλείται η NGN, είχαν όντως συμβεί.

Ο δικαστής είπε ότι ο Ντεπ έβαλε την Χερντ σε μία διαδικασία να «φοβάται για τη ζωή της» σε μία διάρκεια που χαρακτήρισε ως «κατάσταση ομηρίας τριών ημερών» στην Αυστραλία τον Μάρτιο του 2015.

Ο δικηγόρος του Ντεπ, David Sherborne, ζήτησε από το εφετείο να «αναιρέσει την απόφαση και να διατάξει μια νέα δίκη» εάν δοθεί άδεια, να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης του Nicol.

Σε έγγραφα που κατατέθηκαν στο εφετείο την Πέμπτη, οι δικηγόροι του Ντεπ ισχυρίστηκαν ότι η απόφαση αυτή είναι «προφανώς μη ασφαλής» ενώ προσθέτουν ότι ο δικαστής «απέτυχε να πραγματοποιήσει οποιαδήποτε ή επαρκή ανάλυση» των στοιχείων και «κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο ασκών έφεση (Ντεπ) κρίθηκε ένοχος για σοβαρές σωματικές επιθέσεις χωρίς να λάβει υπόψη ή ακόμη και να αναγνωρίσει ότι η κ. Χερντ ήταν αναληθής στα αποδεικτικά της στοιχεία».