Για όποιον δεν το έχει ακόμη αντιληφθεί, ο στόχος των Μπακοκαυμενάκηδων όσον αφορά τον Ελλάκτωρα είναι τριπλός:

Πρώτον, οι «εφοπλιστές» (στην Ελλάδα ως γνωστόν ότι δηλώσεις είσαι) που έχουν ένα ταλέντο στην επικοινωνία να μας παρουσιάζουν το «μαύρο» – «άσπρο», έχουν καταφέρει να εισαγάγουν στη χώρα μέσα από την απόκτηση μετοχών του Ελλάκτωρα και συμμετοχή στην αύξηση, κεφάλαια ύψους περίπου 100 εκατ. ευρώ, τα οποία προέρχονται από τις δραστηριότητες τους (Εμιράτα, τράνζιτ πετρέλαιο, περσικός κόλπος, Βενεζουέλα;) στο εξωτερικό!

Και με την αγορά μετοχών και τη θέση που χτίζουν σε ένα μεγάλο όμιλο, τον κορυφαίο μια φορά κι έναν καιρό πριν τον διαλύσει η γνωστή παρέα, καταχωρούνται στη συνείδηση της επιχειρηματικής πιάτσας ως θεσμικοί παίκτες, ως έχοντες οντότητα!

Δεύτερον, μέσα από τη μετοχική θέση που χτίζουν και τις πιέσεις που ασκούν προς τους Ολλανδούς και τη διοίκηση του Ελλάκτωρα, θέλουν να επιτύχουν ένα καθεστώς συνδιοίκησης ή έστω συμμετοχής στη λήψη αποφάσεων και τα ΔΣ του ομίλου και των θυγατρικών.

Γεγονός που θα τους προσδώσει επιχειρηματική υπόσταση στην Ελλάδα όπου είναι γνωστοί λόγω της ποδοσφαιρικής ομάδας του Αστέρα Τρίπολης (και της ανάπτυξης του ελληνικού ποδοσφαίρου) η οποία παρεμπιπτόντως παρουσιάστηκε σε πρόσφατο φιλικό παιχνίδι με 10 ξένους στην αρχική της σύνθεση! Μόνο ο τερματοφύλακας ήταν Έλληνας!!!

Τρίτον, αν δεν πετύχει το επιδιωκόμενο σε πρώτη φάση σχέδιο της συνδιοίκησης και συνδιαχείρισης, αν οι Ολλανδοί «δεν μασήσουν» στις πιέσεις που ασκούνται από τους Αρκάδες επιχειρηματίες με κάθε τρόπο, μετοχικό, θεσμικό, εξωθεσμικό, – όπως άλλωστε συμβαίνει μέχρι τώρα- τότε θα επιδιωχθεί η ηρωική έξοδος από τους «εφοπλιστές»!

Υπό την προϋπόθεση ότι θα επιτευχθεί υψηλό τίμημα 2-2,5 ευρώ ανά μετοχή, το οποίο άλλωστε έχουν προσδιορίσει με τους μιντιακούς συμβούλους τους (το γνωστό επικοινωνιακό επιτελείο που συμμετέχει στα meetings) στα σάιτ των οποίων, μεταξύ άλλων, περνάνε σε μόνιμη βάση τις θέσεις, τις επιδιώξεις και τις απαιτήσεις τους!

ΥΓ. Μην έχετε καμία αμφιβολία ότι πίσω από τις κινήσεις των Μπακοκαυμενάκηδων κρύβεται ο Σάκης! Απλά επειδή φοβάται τα ανοιχτά ζητήματα της κακοδιαχείρισης και πιθανά δικαστήρια με τους Ολλανδούς, έχει βάλει μπροστά τον Εξάρχου ως καθοδηγητή!