Πολλά και διάφορα πιάνουν οι «κεραίες» μου για αυτόν τον περίεργο και ιδιότυπο Αμερικανοισραηλινό επενδυτή που ισχυρίζεται ότι θα επενδύσει άνω των 100 εκατ. ευρώ στην Συνεταιριστική τράπεζα των Σερρών!!!

Ο David Edouard Sassoon, όπως μου μετέφεραν αξιόπιστες πηγές που δεν επιδέχονται αμφισβήτηση, εμφανίστηκε στην Ελλάδα τον Αύγουστο του 2021, ισχυριζόμενος ότι έχει ελληνική καταγωγή από τον παππού του και πραγματοποίησε συνάντηση με πολύ γνωστό δικηγόρο των Αθηνών τον οποίο συνάντησε στο γραφείο του επωνύμου νομικού, μετά από διαμεσολάβηση ενός Ελληνοαμερικάνου «παράγοντα» στην Αθήνα και ενός πρώην αξιωματικού εν αποστρατεία!

Στη συνάντηση του με τον γνωστό δικηγόρο ο David Sassoon συνοδευόταν από «παράγοντα» της πόλης των Ιωαννίνων!

Τα 5 ζητήματα που έθεσε στο νομικό γραφείο των Αθηνών ο Sassoon πριν γίνει …καπνός!

Οι ίδιες καλά πληροφορημένες πηγές επισημαίνουν ότι ο Αμερικανοισραηλινός έθεσε στο νομικό γραφείο που επισκέφθηκε, μεταξύ άλλων, τα εξής θέματα:

1. Να αποκτήσει ελληνική ιθαγένεια!

2. Να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις και να γίνουν οι απαιτούμενες επαφές για να αποκτήσει τον Λιμένα Ηρακλείου Κρήτης,(που δεν πρέπει να πέσει στα χέρια Ρώσων ή Κινέζων όπως τόνισε) ισχυριζόμενος ότι η οικογένεια του είναι μία από τις ισχυρότερες οικονομικά στον κόσμο και ότι διαχειρίζεται μερικά funds!

3. Να αποκτήσει πρόσβαση με σπουδαία και σημαντικά πρόσωπα της ελληνικής επιχειρηματικής και πολιτικής σκηνής που θα του ήταν χρήσιμα.

4. Επικαλέστηκε συνάντηση με στέλεχος πολύ μεγάλης ελληνικής επιχειρηματικής οικογένειας, επίσκεψη σε γραφείο προβεβλημένου υπουργού και επαφή με δημοσιογράφο Καθημερινής εφημερίδας!

5. Ζήτησε την παροχή εγγράφου το οποίο θα πιστοποιούσε και θα διαβεβαίωνε διεθνώς σχετικά με τις επενδύσεις του στην Ελλάδα προκειμένου να το επιδείξει!!!!!

Για όλα αυτά, το νομικό γραφείο επιφυλάχτηκε να απαντήσει.

Του ζήτησε ωστόσο διάφορα δικαιολογητικά έγγραφα προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία της ιθαγένειας, τα οποία δεσμεύτηκε να τα παράσχει το ταχύτερο δυνατόν!

Όσο τον είδατε εσείς τον David Sassoon άλλο τόσο τον είδαν και αυτοί, στο επώνυμο και προβεβλημένο νομικό γραφείο…

Αλλά όλα αυτά που σας προανέφερα, αποτελούν απλώς μια πρόγευση για ότι επακολουθήσει!

Καθώς η έρευνα γίνεται σε βάθος και τα στόματα έχουν ανοίξει και μιλάνε! Τι μιλάνε! Κελαηδάνε…

Διαβάστε ακόμη: