Σε ευρύτατες αλλαγές προσώπων στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να προχωρήσει το αμέσως επόμενο διάστημα ο Στέφανος Κασσελάκης.

Θεωρεί ότι ο θρίαμβος που διήγαγε στα πλαίσια του Συνεδρίου απέναντι στον Τσίπρα και τους αμφισβητίες του τού δίνουν πλέον μία καθαρή εντολή να αλλάξει όλα τα όργανα και κυρίως να σχηματίσει μία δική του ομάδα που θα παίρνει τις καθημερινές αποφάσεις.

Θεωρείται βέβαιο ότι η πρώτη κίνηση θα είναι η σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής με στόχο την αλλαγή της Πολιτικής Γραμματείας.

Εκτός από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, κομβικό ρόλο στην επιλογή των στελεχών που θα προταθούν για τη νέα Πολιτική Γραμματεία θα έχει ο Νίκος Παππάς, ο οποίος βγήκε ιδιαίτερα ενισχυμένος από το πρόσφατο θυελλώδες Συνέδριο.

Ένα δεύτερο όργανο που αναμένεται να αναβαθμιστεί ο ρόλος του είναι το νέο Εκτελεστικό Γραφείο, το οποίο λόγω μεγέθους (θα αποτελείται το πολύ από 9 άτομα} ουσιαστικά θα αποτελεί τον «πρωινό καφέ» του Στ. Κασσελάκη.

Εκεί θα συζητούνται όλα και θα παίρνονται οι κρίσιμες αποφάσεις για την αντιπολιτευτική τακτική του κόμματος και του ίδιου.

Είναι δεδομένο ότι θα προταθεί η συμμετοχή στα δύο καθοδηγητικά όργανα και στελεχών που τάχθηκαν στο πλευρό της Όλγας Γεροβασίλη, προφανώς και της ίδιας.

Όμως, δεν γνωρίζουμε αν θα δεχτούν τα πρόσωπα αυτά που έπαιξαν ρόλο στην ανάδειξη της υποψηφιότητας της Όλγας Γεροβασίλη.

Πάντως, η ίδια Γεροβασίλη δεν είναι αρνητική. Είναι δεδομένο, επίσης, ότι είναι δύσκολο να «ξεφύγουν» από τις αλλαγές οι δύο Γραμματείς της ΚΕ, η Ράνια Σβίγγου και ο Γιώργος Βασιλειάδης.

Για τη γενική γραμματεία αναμένεται να προταθεί ο Θάνος Μωραΐτης που προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ και είναι κεντρογενής ενώ για την υπόθεση εκπροσώπηση του κόμματος, υπάρχει μία λίστα δημοσιογράφων και συντακτών που κάνουν το ρεπορτάζ του κόμματος, έχουν γίνει οι βολιδοσκοπήσεις και θα υπάρξουν νεότερα σε λίγες μέρες.

Είναι γνωστό ότι η Δώρα Αυγέρη θέλει να κατέβει για την ευρωβουλή και θα πρέπει να παραιτηθεί από μία τέτοια νευραλγική θέση.

Διαβάστε ακόμη: