Ο S&P 500 υποχώρησε ελαφρά τη Δευτέρα μετά τις συνεχόμενες εβδομαδιαίες απώλειες για τον Dow Jones Industrial Average και τον S&P 500, καθώς οι επενδυτές αποτίμησαν τις συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις για το ανώτατο όριο του χρέους.

Ο ευρύτερος δείκτης υποχώρησε 0,29%. Εν τω μεταξύ, ο Dow Jones Industrial Average διαπραγματεύτηκε 125 μονάδες χαμηλότερα, ή 0,38%, και ο Nasdaq Composite υποχώρησε 0,15%.

Ο S&P 500 και ο Dow έχασαν 0,3% και 1,1%, αντίστοιχα, την περασμένη εβδομάδα, με τον Dow να υποχωρεί για πέντε συνεχόμενες συνεδριάσεις.

Το σερί δύο εβδομάδων με ήττες του S&P 500 είναι το πρώτο του από τον Φεβρουάριο, εν μέσω ανησυχιών για ύφεση και έλλειψη προόδου των συζητήσεων για ανώτατο όριο χρέους.

«Είναι ένα είδος παιχνιδιού αναμονής», σχολίασε ο Keith Buchanan της Globalt Investments. «Κάθε μέρα που περνά, και κάθε αναβολή, κάθε μέρα δεν υπάρχει εξέλιξη… Νομίζω ότι θα γίνεται όλο και πιο δύσκολο για τις αγορές να αποκτήσουν πραγματικά έλξη».

Ωστόσο, η υπουργός Οικονομικών Janet Yellen άφησε να εννοηθεί το Σαββατοκύριακο ότι οι ΗΠΑ θα αποφύγουν μια χρεοκοπία.

«Είμαι αισιόδοξη. Νομίζω ότι οι διαπραγματεύσεις είναι πολύ ενεργές. Μου είπαν ότι βρήκαν ορισμένους τομείς συμφωνίας», είπε η Yellen σε συνέντευξή της στη Wall Street Journal το Σάββατο από την Ιαπωνία κατά τη διάρκεια συνάντησης των υπουργών Οικονομικών της G-7.

Η Yellen είπε  την περασμένη εβδομάδα ότι η αποτυχία επίτευξης συμφωνίας για το ανώτατο όριο του χρέους θα «προκαλούσε χρηματοοικονομικό χάος» με το Υπουργείο Οικονομικών να δίνει επί του παρόντος την 1η Ιουνίου ως ημερομηνία κατά την οποία θα μπορούσε να αποτύχει να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του.

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν αναμένεται να φιλοξενήσει κορυφαίους ηγέτες του Κογκρέσου την Τρίτη για συνομιλίες για το ανώτατο όριο του χρέους.

Διαβάστε περισσότερα