Ο S&P 500 ανέβηκε ελαφρά τη Δευτέρα, καθώς η Wall Street προσπάθησε να διατηρήσει τη δυναμική της από την ισχυρή απόδοση της περασμένης εβδομάδας.

Ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,15% και ο Nasdaq Composite ενισχύθηκε 0,35%. Ο βιομηχανικός μέσος όρος  Dow Jones πρόσθεσε 10 μονάδες.

Οι μετοχές της Nvidia σημείωσαν άνοδο άνω του 1% λόγω της αισιοδοξίας που εξέφρασε η Bank of America εν όψει της έκθεσης των οικονομικών της αποτελεσμάτων. Η μετοχή της Tesla σημείωσε άνοδο 1% μετά από δημοσίευμα του Reuters ότι η εταιρεία σχεδιάζει να κατασκευάσει ηλεκτρικά οχήματα στο εργοστάσιό της στο Βερολίνο που θα πωλούνται προς 25.000 ευρώ.

Όλοι οι κύριοι μέσοι όροι βγαίνουν από τις καλύτερες εβδομάδες τους για το έτος, ξεκινώντας τις συναλλαγές του Νοεμβρίου με θετική νότα.

Ισχυρά κέρδη επεφύλασσε για τους δείκτες η εβδομάδα που πέρασε

Ο Dow έκλεισε την περασμένη εβδομάδα ανοδικά κατά 5,1% για τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία άνοδο από τον Οκτώβριο του 2022.

Ο S&P σημείωσε άνοδο 5,9% εκείνη την περίοδο και ο Nasdaq Composite έκανε άλμα 6,6%. Ήταν η καλύτερη εβδομάδα από τον Νοέμβριο του 2022 και για τους δύο δείκτες.

Μια ήπια μηνιαία έκθεση για τις θέσεις εργασίας οδήγησε επίσης τις αποδόσεις των ομολόγων χαμηλότερα, δίνοντας ώθηση στις μετοχές.

«Η χρηματιστηριακή αγορά ξεκίνησε δυναμικά τον Νοέμβριο και η κίνηση φαίνεται να άξιζε υπό το πρίσμα αυτού που βλέπουμε στους περισσότερους, αν και ομολογουμένως όχι σε όλους, από τους δείκτες του συναισθήματος μας», έγραψε η επικεφαλής στρατηγικής αμερικανικών μετοχών στην RBC. «Γενικά, η άποψή μας τον τελευταίο μήνα περίπου ήταν ότι εάν η αύξηση των αποδόσεων σταματήσει σύντομα, οι αμερικανικές μετοχές θα μπορούσαν να ξεφύγουν χωρίς να υποστούν υπερβολική πρόσθετη ζημιά», πρόσθεσε.

Αυτή η εβδομάδα θα είναι χαλαρή σε όρους προγράμματος ανακοινώσεων οικονομικών δεδομένων και  οικονομικών αποτελεσμάτων εταιριών, αλλά οι εποχικοί ουραίοι άνεμοι θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην ανάκαμψη των μετοχών.

Ο Νοέμβριος είναι ο μήνας με τις καλύτερες επιδόσεις για τον S&P 500, σύμφωνα με το Stock Traders’ Almanac.

Ο Adam Turnquist της LPL Financial σημείωσε ότι ξεκινά επίσης η καλύτερη εξάμηνη περίοδο απόδοσης για την αγορά από το 1950. Ο S&P έχει δημιουργήσει μέση απόδοση 7% από τον Νοέμβριο έως τον Απρίλιο έκτοτε, είπε.

Διαβάστε ακόμη: