Ο ρυθμός αύξησης των ανέπαφων συναλλαγών μέσω mobile συσκευών, αναμένεται να είναι αλματώδης την επόμενη πενταετία, καθώς η τεχνολογία μετασχηματίζει ριζικά τον τομέα των πληρωμών.

Οι ανέπαφες πληρωμές μέσω φορητών συσκευών, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, θα εκτοξευτούν κυριολεκτικά και θα αυξηθούν κατά 220% την περίοδο 2022-2027.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Juniper Research, η αξία των ανέπαφων πληρωμών αναμένεται να φτάσει τα 10 τρισ. δολάρια μέχρι το 2027, από 4,6 τρισ. δολάρια το 2022.

Στην αλματώδη ανάπτυξη θα συμβάλλουν οι επενδύσεις στο τωρινό σύστημα πληρωμών, όπως στα τερματικά POS.

Αλλά και η αντικατάσταση της πιστωτικής κάρτας από το smartphone ή smartwatch είναι μια τάση έντονη και στην ελληνική αγορά, με τις περισσότερες τράπεζες είτε να αναπτύσσουν δικές τους εφαρμογές ψηφιακών, είτε να υποστηρίζουν εφαρμογές που γίνονται όλο και πιο διαδεδομένες.

Επιπλέον, ήδη οι 4 συστημικές τράπεζες, στον ένα ή στον άλλο βαθμό, έχουν συνεταιριστεί με ξένους ειδικευμένους ομίλους για τη διαχείριση των καρτών τους ή έχουν μεταβιβάσει τις δραστηριότητες αυτές στο σύνολό τους, ανοίγοντας το έδαφος για την εφαρμογή νέων πρωτοπόρων τεχνολογιών, που διευκολύνουν τα μέγιστα την επέκταση και αύξηση των ανέπαφων συναλλαγών.

Καθοριστική, πάντως, για την αλλαγή των συνηθειών των συναλλασσόμενων και της αναζήτησης και εφαρμογής νέων τεχνολογιών από τις τράπεζες, αποδείχθηκε και η διετής και πλέον πανδημία.

Διαβάστε ακόμη: