Τον πρώτο γκέι γάμο γιόρτασε η βασιλική οικογένεια της Αγγλίας, καθώς η δισέγγονη του βασιλιά Γεωργίου Ε’ παντρεύτηκε την Αυστραλή σύντροφό της σε μια υπαίθρια γαμήλια τελετή στη Νέα Νότια Ουαλία.

Η 39χρονη αριστοκράτισσα Έλεν Λασκέλες, έγραψε ιστορία καθώς παντρεύτηκε την Σαντέλ ΜκΦέρσον, γνωστή ως «Τσαν», σε μια τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Μπάιρον Μπέι Χίντερλαντ αυτή την εβδομάδα.

«Υποδεχτείτε τις νύφες»

Η Έλεν, η οποία είναι ανιψιά του Ντέιβιντ Λασκέλες, 8ου και νυν κόμη του Χέαργουντ, αντάλλαξε όρκους με την σύντροφό τους και φρόντισε να φωτογραφηθεί φιλώντας τη σύζυγό της μπροστά σε ένα χειροποίητο εορταστικό πανό που έγραφε: «Υποδεχτείτε τις νύφες».

Η Έλεν Λασκέλες (δεξιά) με την νέα της σύζυγο Σαντέλ ΜακΦέρσον (αριστερά)

Οι νιόπαντρες, που ζουν στην Αυστραλία, θα γίνουν μια μικτή πενταμελής οικογένεια, καθώς η Έλεν, έχει έναν γιο τον Τζακ και μια κόρη, την Πένι με τον Αυστραλό πρώην σύντροφό της, ενώ η Τσαν, ιδιοκτήτρια μιας εταιρείας σχεδιασμού, έχει μια κόρη, την Ραφ.

Όσο για το γάμο του ζευγαριού, απείχε πολύ από εκείνον των απογόνων της Έλεν. O κόμης και η κόμισσα του Χέαργουντ παρέθεσαν γαμήλια δεξίωση στο παλάτι του St James στην οποία παρευρέθηκαν ο βασιλιάς και η σύζυγός του βασίλισσα Ελισάβετ.

Αντιθέτως, η Έλεν Λασκέλες επέλεξε έναν διαφορετικό γάμο, στην ύπαιθρο, με φόντο καταπράσινους λόφους, ένα καταπράσινο δάσος και καταρράκτες.

«Η Σαντέλ κι εγώ περιτριγυριστήκαμε από σχεδόν όλους τους αγαπημένους μας ανθρώπους στον κόσμο και είχαμε την πιο αστεία, καυτή και γεμάτη αγάπη μέρα που θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ» δήλωσε η Έλεν.

Στην γαμήλια τελετή φαίνεται πως συμμετείχαν και τα παιδιά των νεόνυμφων. Ο γιος της Έλεν, Τζακ, έγραψε μια καταπληκτική ομιλία θέλοντας να αναγνωρίσει τη χώρα και να εκφράσει την ευγνωμοσύνη και τον σεβασμό του προς του ανθρώπους της περιοχής εκείνης, στη η των οποίων, όπως είπε η Έλεν, «είχαμε την τύχη να παντρευτούμε». Και πρόσθεσε: «Η Πένι με την Ραφ ήταν απλώς ένα ζευγάρι μικρών ονειροπόλων κοριτσιών ντυμένα στα λευκά».

Πριν από τον γάμο, η Έλεν είχε ενημερώσει με χαρά τους φίλους της για τον αρραβώνα τους, αναρτώντας την είδηση στα social media. «Την Πρωτοχρονιά, η Τσαν μου ζήτησε να την παντρευτώ και μετέτρεψε ένα απίστευτο 2022 σε ένα ακόμη πιο απίστευτο 2023» ανέφερε. «Δύο προτάσεις γάμου σε μια μέρα και ένα δαχτυλίδι για να σφραγίσουμε τη συμφωνία» πρόσθεσε.

Δεν είναι ο πρώτος ομοφυλόφιλος γάμος σε βασιλική οικογένεια

Ο συγκεκριμένος γάμος δεν είναι ο πρώτος ομοφυλόφιλος στην ευρύτερη βασιλική οικογένεια. Την αρχή έκανε ο λόρδος Ιβάρ Μαουντμπάτεν, όπου το 2018 παντρεύτηκε τον Τζέις Κόιλ.

Μάλιστα, ο Ιβάν παρέμεινε φίλος με την πρώην σύζυγό του, η οποία ήταν αυτή που τον παρέδωσε στην εκκλησία.

Διαβάστε ακόμη: