Από ένα νέο εξωαγωνιστικό σίριαλ ταλανίζεται ήδη ο μαγικός κόσμος της Formula 1.

Ενώ η ιστορία με πρωταγωνιστή τον Christian Horner που κατηγορείται για ανάρμοστη συμπεριφορά στον εργασιακό χώρο, μονοπωλούσε την προσοχή όλων, τώρα στο στόχαστρο μπαίνει ο Μοχάμεντ Μπεν Σουλαγέμ.

Ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού κατηγορείται για αλλοίωση αποτελέσματος σε Grand Prix της F1 και συγκεκριμένα το περσινό Grand Prix της Σαουδικής Αραβίας.

Εκεί ο Fernando Alonso είχε τοποθετήσει παράτυπα την Aston Martin του στο grid, με αποτέλεσμα να λάβει ποινή 5 δευτερόλεπτων.

Μπαίνοντας στα pit για να την εκτίσει πριν το pit stop, προέκυψε το επίμαχο ατόπημα. Ο μηχανικός με τον πίσω γρύλο ακούμπησε την AMR23 κι αυτό έφερε νέα ποινή, αυτή τη φορά 10 δευτερολέπτων.

Πράγμα που τον έριξε πίσω από τον George Russell στην κατάταξη. Ωστόσο, ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής ανέκτησε εκ των υστέρων τη θέση του στο βάθρο.

Η Aston Martin ζήτησε επανεξέταση του συμβάντος και τελικά πέτυχε την ανατροπή της ποινής.

Πως φτάσαμε όμως εκεί; Σύμφωνα με το BBC, o Σουλαγέμ ενεπλάκη στην όλη διαδικασία, τηλεφωνώντας στον Σεϊχη Χαμάς Μπιν Ίσα Αλ Καλίφα, αντιπρόεδρο αθλητισμού για τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, που εκπροσωπούσε τότε την ομοσπονδία στον αγώνα της Τζέντα.

Αυτά ήρθαν στο φως μετά από καταγγελία που έγινε στην Επιτροπή Ηθικής της FIA, με τον Πάολο Μπασάρι να αναλαμβάνει την έρευνα, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 4 με 6 εβδομάδες.

Πρόκειται για μία ακόμα περίπτωση όπου ο Σουλαγέμ βρίσκεται στο προσκήνιο για τους λάθος λόγους.

Διαβάστε ακόμη: