Ο Μονεγάσκος γαλαζοαίματος, που είχε επισκεφθεί πρόσφατα την Ελλάδα ώστε να παραστεί στην κηδεία του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου, βρέθηκε χθες (24/01) θετικός στον κορωνοϊό, σύμφωνα με ανακοίνωση του παλατιού, όπου αναφέρθηκε ότι η κατάσταση του Πρίγκιπα δεν εμπνέει ανησυχία, καθώς είναι ασυμπτωματικός και εξακολουθεί να εργάζεται από απόσταση.

Ο Αλβέρτος είχε νοσήσει από κορωνοϊό στην αρχή της πανδημίας, τον Μάρτιο του 2020 και μάλιστα, ήταν ο πρώτος αρχηγός κράτους που βρέθηκε θετικός στη νόσο. Τον περασμένο Απρίλιο, ο σύζυγος της Πριγκίπισσας Σαρλίν διεγνώσθη για δεύτερη φορά θετικός στον κορωνοϊό.

«Εργάζεται εξ αποστάσεως και βρίσκεται σε μόνιμη επαφή με τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου, της κυβέρνησης καθώς και τους στενούς συνεργάτες του», επισημάνθηκε στην ανακοίνωση του παλατιού. Η απομόνωση του Αλβέρτου βάσει των κανόνων που ισχύουν για τη νόσο, τον ανάγκασε να μην παραστεί στο γκαλά που πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ για την 45η επέτειο του Διεθνούς Φεστιβάλ Τσίρκου στο Μόντε Κάρλο, σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο.

Πρόκειται για ένα ετήσιο φεστιβάλ που είχε δημιουργήσει το 1974 ο πατέρας του Αλβέρτου, Πρίγκιπας Ρενιέ του Μονακό. Μετά τον θάνατό του, το 2005, επικεφαλής της διοργάνωσης έχει τεθεί η Πριγκίπισσα Στεφανί, μικρότερη αδελφή του Αλβέρτου.

Διαβάστε ακόμη: