«Εξαφανισμένη» από τον περασμένο Μάρτιο από κάθε δημόσια εκδήλωση στο Μονακό η 43χρονη πριγκίπισσα Σαρλίν έχει βρει καταφύγιο στην γενέτειρά της Νότιο Αφρική. Τον Μάρτιο η πρώην πρωταθλήτρια κολύμβησης ταξίδεψε στη χώρα της για να παραστεί στην κηδεία του βασιλιά των Ζουλού Γκούντγουιλ Ζουελιτίνι, όμως, έκτοτε, δεν επέστρεψε στο πλούσιο πριγκιπάτο με τις φήμες να κάνουν λόγο για επικείμενο χωρισμό από τον πρίγκιπα Αλβέρτο.

Η ίδια, η Σαρλίν με δηλώσεις της σε ραδιοφωνικό σταθμό του Γιοχάνεσμπουργκ είχε αναφέρει πως ένα πρόβλημα υγείας ωτορινολαρυγγολογικής φύσεως την κρατά μακριά από τον σύζυγό της και τα 6χρονα δίδυμα πριγκιπόπουλα καθώς ο γιατρός της, της έχει απαγορεύσει να πραγματοποιεί αεροπορικά ταξίδια μέχρι τον Οκτώβριο. Στις 13 Αυγούστου το πριγκιπάτο ανακοίνωσε πως η Σαρλίν υποβλήθηκε με επιτυχία σε τετράωρη χειρουργική επέμβαση με πλήρη αναισθησία σε νοσοκομείο του Γιοχάνεσμπουργκ. Η ίδια ανακοίνωση ανέφερε ότι ο πρίγκιπας Αλβέρτος μαζί με τα παιδιά του ζεύγους θα επισκεφθούν την Σαρλίν στη Νότιο Αφρική, όταν εκείνη θα βρίσκεται στο στάδιο της ανάρρωσης.

 

Το πρωί της Τετάρτης, στο επίσημο λογαριασμό της στο Instagram, μοιράστηκε τα πρώτα οικογενειακά στιγμιότυπα από την επανένωση με την οικογένειά της. «Είμαι ενθουσιασμένη που έχω ξανά την οικογένεια μαζί μου (Η Gabriella αποφάσισε να κουρευτεί μόνη της)! Συγγνώμη ομορφιά μου, έκανα ό,τι καλύτερο μπορούσα για να το σώσω» σημείωσε στη λεζάντα της ανάρτησης.

Πάντως, αν και στις φωτογραφίες που ανέβασε η Σαρλίν στο Instagram αγκαλιάζει με χαμόγελο τον… αμήχανο πρίγκιπα, πρόσφατα δημοσιεύματα σε γαλλικά, γερμανικά και ισπανικά περιοδικά ανέφεραν πως η πριγκίπισσα δεν έχει πρόθεση να επιστρέψει στο Μονακό καθώς ψάχνει για μόνιμη κατοικία στα προάστια του Γιοχάνεσμπουργκ.

Αιτία για την δυσαρέσκεια της Σαρλίν από τον γάμο της με τον Αλβέρτο φαίνεται πως είναι η αποκάλυψη πως ο 63χρονος γαλαζοαίματος, εκτός από τα δύο εξώγαμα ενήλικα σήμερα τέκνα που έχει αποκτήσει, είναι ο βιολογικός πατέρας μιας 15χρονης που απέκτησε με Βραζιλιάνα την περίοδο που διατηρούσε σχέση και με την Σαρλίν.

Αν και τον περασμένο Απρίλιο η 34χρονη Βραζιλιάνα καλούσε μέσω των δικηγόρων της τον Αλβέρτο να κάνει τεστ πατρότητας απειλώντας τον να τον σύρει στις δικαστικές αίθουσες, η σιωπή που ακολούθησε οδηγεί στο συμπέρασμα πως έγινε εξωδικαστικός διακανονισμός, κάτι που είχε κάνει στο παρελθόν ο πρίγκιπας και με τις μητέρες των δύο άλλων εξώγαμων τέκνων του.

 Πριγκίπισσα Σαρλίν του Μονακό: H ιστορία της 

Η Σαρλίν είναι Γερμανικής καταγωγής, γεννήθηκε στη Ροδεσία (Ζιμπάμπουε) και μεγάλωσε στη Νότιο Αφρική. Ο πατέρας της ήταν διευθυντής πωλήσεων σε μία εταιρία και η μητέρα της αθλήτρια στις καταδύσεις και προπονήτρια κολύμβησης. Από τη μητέρας της αγάπησε την κολύμβηση. Προπονήθηκε πολύ και κέρδιζε το ένα μετάλλιο μετά το άλλο μέχρι που έφθασε να αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς του Σίδνεϊ.

Το 2000 η Σαρλίν γνωρίζει τον γιο της θρυλικής Γκρέις Κέλι Πρίγκιπα Αλβέρτο στους αγώνες κολύμβησης Mare Nostrum στο Μονακό. Την φλερτάρει, αλλά εκείνη αρχικά δεν ενδίδει.

Πέρασε καιρός μέχρι να καταφέρει να την γοητεύσει, μετά χάθηκαν και εκείνη ήταν που λέγεται ότι του έστειλε τρυφερά γράμματα από τη Νότιο Αφρική μετά τον θάνατο του πατέρα του, Πρίγκιπα Ρενιέ το 2005, τα οποία τους έφεραν πιο κοντά και τους έκαναν να αποφασίσουν ότι θα είναι μαζί. Τότε ήταν φανερό ότι περνούσαν καλά μαζί, διασκέδαζαν πολύ.

Όλα θύμιζαν παραμύθι. Η πανέμορφη πρωταθλήτρια κολύμβησης, που θυμίζει τη Σαρλίζ Θερόν και τη Ναόμι Γουότς, θα ζούσε μία ονειρεμένη ζωή στο πλευρό του Αλβέρτου, ενός από τους πιο πλούσιους μονάρχες του κόσμου, με περιουσία που ξεπερνά το 1 δισεκατομμύριο δολάρια. Το 2011 γίνεται ο γάμος τους.

Η ζωή της όμως δεν είναι όπως την περίμενε. Ζει εδώ και χρόνια σε ένα «χρυσό κλουβί» σύμφωνα με ανθρώπους του περιβάλλοντός τους. Και η μελαγχολία της γίνεται μέρα με τη μέρα όλο και πιο εμφανής.

 

Τρεις φορές προσπάθησε να «δραπετεύσει»


Πριν τον γάμο της με τον Πρίγκιπα Αλβέρτο, η Σαρλίν προσπάθησε να «δραπετεύσει» τρεις φορές. Όλες οι πληροφορίες και τα δημοσιεύματα φυσικά διαψεύδονται από το παλάτι.

Σύμφωνα με πηγές του περιοδικού L’ Express, λίγο πριν τον γάμο, όταν η Σαρλίν είχε πάει στο Παρίσι για να κάνει πρόβα νυφικού, προσπάθησε να βρει καταφύγιο στην πρεσβεία της Νοτίου Αφρικής. Τότε είχε μάθει ότι ο Αλβέρτος, που είναι 20 χρόνια μεγαλύτερός της και είχε ήδη δύο εξώγαμα παιδιά, είχε αποκτήσει και τρίτο παιδί με μία από τις ερωμένες του κατά τη διάρκεια της πενταετούς σχέσης του με τη Σαρλίν.

Η δεύτερη προσπάθεια να «το σκάσει» έγινε σύμφωνα με δημοσιεύματα κατά τη διάρκεια του Gran Prix του Μονακό. Η τρίτη προσπάθεια έγινε την ίδια περίοδο όταν έβγαλε ένα αεροπορικό εισιτήριο χωρίς επιστροφή για τη Νότιο Αφρική και κατευθυνόταν προς το αεροδρόμιο της Νίκαιας στη Γαλλία όταν την σταμάτησαν οι αστυνομικοί και της πήραν το διαβατήριο μέχρι οι συνεργάτες του πρίγκιπα να την πείσουν να γυρίσει πίσω, σύμφωνα με τους Times του Λονδίνου τους οποίους και μήνυσε για συκοφαντική δυσφήμιση το πριγκιπικό ζεύγος.

Η φυλακισμένη πριγκίπισσα

Κάποιοι δημοσιογράφοι χαρακτήρισαν τη Σαρλίν «Η φυλακισμένη πριγκίπισσα» και μετέδωσαν ότι το πριγκιπικό ζευγάρι όχι μόνο πέρασε τον μήνα του μέλιτος σε διαφορετικά δωμάτια, αλλά έμειναν και σε διαφορετικά ξενοδοχεία.

Εκείνη την περίοδο, σύμφωνα με δημοσιεύματα, η Σαρλίν είχε ζητήσει να κάνει τεστ DNA ο Πρίγκιπας Αλβέρτος και είχε δεχθεί τον όρο που της έθεσαν τα αποτελέσματα να δοθούν μετά τον μήνα του μέλιτος στη Νότιο Αφρική. Και αυτό διαψεύσθηκε βέβαια από το παλάτι.

Όπως είπε στο ABC ένας ιστορικός που ειδικεύεται στους Βασιλικούς Οίκους, από τη στιγμή που επισήμως έγινε σύζυγός της ο Αλβέρτος, θα ήταν σχεδόν αδύνατον για τη Σαρλίν να φύγει μακριά του.

«Από τη στιγμή που την έβαλαν σε αυτή την καθολική εκκλησία και έγινε ο γάμος, ουσιαστικά την παγίδευσαν, αφού θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο να πάρει διαζύγιο». Η Σαρλίν είχε αφήσει την Προτεσταντική εκκλησία και ασπάστηκε τον Ρωμαιοκαθολικισμό, παρότι δεν το είχε απαιτήσει το Παλάτι.

Τα δύο παιδιά της Σαρλίν και του Αλβέρτου

Περίπου 2,5 χρόνια μετά τον γάμο και με υποβοηθούμενη αναπαραγωγή σύμφωνα με πληροφορίες, στις 10 Δεκέμβριου του 2014 η πριγκίπισσα Σαρλίν φέρνει στον κόσμο την Πριγκίπισσα Γαβριέλα και τον διάδοχο του Μονεγασκικού θρόνου Πρίγκιπα Ιάκωβο. Μετά τη γέννηση των διδύμων, η Σαρλίν δεν κάνει πολλές δημόσιες εμφανίσεις. Επισήμως λένε ότι έχει αφιερωθεί στην ανατροφή των παιδιών της.