Τον αμερικανό μεγαλοεπενδυτή της ΕΥΔΑΠ (κατέχει το 10% των μετοχών) Τζον Πόλσον, συνάντησε – όπως διαβάζω σε ΜΜΕ φίλα διακείμενα προς τον διευθύνοντα σύμβολο της επιχείρησης – ο Χάρης Σαχίνης στη Νέα Υόρκη!

Δεν θέλει και πολύ …φαντασία να αντιληφθεί κανείς ότι ο περίφημος Σαχίνης, τεχνοκράτης επιλογής και αντίληψης ΣΥΡΙΖΑ, πρωτοπαλίκαρο του Μπενίση (συζύγου της Δούρου, 103 νεκροί στο Μάτι), βάρεσε προσοχή μπροστά στον γνωστό κερδοσκόπο που μόλις πρόσφατα απειλούσε και έπαιζε παιχνίδια του τύπου «εγκρίνω – δεν εγκρίνω» και «μπαίνω – δεν μπαίνω», με την διοίκηση της Alpha bank όσον αφορά την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου!

Για τον Τζον Πόλσον, που ως γνωστόν έπαθε επενδυτικό πατατράκ όταν έμπλεξε με την περίφημη παρέα που διοικούσε την τράπεζα Πειραιώς, η ΕΥΔΑΠ αποτελεί την «κότα με τα χρυσά αυγά»!!!

Καθώς έχει ήδη αποσβέσει μέσω μερισμάτων και επιστροφών κεφαλαίου που διανέμονται από την διοίκηση της ΕΥΔΑΠ, πάνω από το 30% της επένδυσης των 80 εκατ. ευρώ που είχε κάνει το 2014, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η επένδυση του έχει μέση απόδοση 32%!!!!

Υπό αυτό το πρίσμα είναι προφανές πως ο κερδοσκόπος μεγαλοεπενδυτής Τζον Πόλσον είναι εκ των μεγάλων ωφελημένων της εποχής Σαχίνη, μαζί φυσικά με την διοίκηση της ΕΥΔΑΠ της οποίας ο Διευθύνων Σύμβουλος διπλασίασε τις αμοιβές και μοιράζει συνεχώς μπόνους και έκτακτες απολαβές!

Η αγωνία του Σαχίνη να διασωθεί!

Δεν ξέρω βεβαίως εάν στη συνάντηση που είχαν, ο Σαχίνης ανέλυσε στον Πόλσον την ζημία που υπέστη η ΕΥΔΑΠ από τις προσωπικές ενέργειες του διευθύνοντος συμβούλου όσον αφορά τον διαγωνισμό της Ψυττάλειας! Και την διαπόμπευση μετά την τελική ετυμηγορία της Δικαιοσύνης και εν προκειμένω του ΣτΕ!

Επίσης δεν γνωρίζω εάν ο Σαχίνης έκανε λεπτομερή και διεξοδική ανάλυση στον Πόλσον για το κόστος του νερού, μετά την πρόσφατη συμφωνία με την κυβέρνηση!

Και για το κόστος συντήρησης των δικτύων, που δεν θα κάνει πια η ΕΥΔΑΠ, αλλά εκτός επιχείρησης εργολάβοι!

Σε απλά λόγια αν του έδωσε να καταλάβει του Αμερικάνου ότι οι καιροί ίσως αλλάξουν προς το χειρότερο, υπό την έννοια του κόστους, που πιθανόν να μετακυλιστεί στον καταναλωτή!!!!

Και για να είμαι ειλικρινής, δεν είμαι καθόλου σίγουρος αν ο Σαχίνης έχει αποκαλύψει στον Πόλσον ότι ο Μητσοτάκης τον κρατάει στη θέση του, όχι γιατί είναι άξιος ή ικανός, αλλά γιατί η σύζυγος του συνδεόταν με τον πρωθυπουργό και τον Σπήλιο Λιβανό με προσωπική φιλία από τα χρόνια του Κολλεγίου Αθηνών!

Ότι μένει δηλαδή στην ΕΥΔΑΠ επειδή έχει βίσμα, επειδή είναι ευνοούμενος λόγω προσωπικών φιλικών σχέσεων, επειδή ανήκει στους ημέτερους με την ευρεία έννοια!

Της …αξιοκρατίας το ανάγνωσμα!