Είναι μια πολυάσχολη μέρα για τη διεθνή διπλωματία στην Ευρώπη, καθώς οι σύμμαχοι συζητούν τον πόλεμο στην Ουκρανία, τη σύγκρουση Ισραήλ-Χαμάς και τη σταθερότητα της αγοράς πετρελαίου.

Οι πετρελαιοπαραγωγοί γίγαντες Ρωσία και Σαουδική Αραβία συναντήθηκαν στη Μόσχα την Τετάρτη για να συζητήσουν την κατάσταση στην αγορά πετρελαίου εν μέσω της συνεχιζόμενης βίας και της γεωπολιτικής αβεβαιότητας μεταξύ του Ισραήλ και της παλαιστινιακής μαχητικής ομάδας Χαμάς.

Το Κρεμλίνο προειδοποίησε την Τετάρτη ότι η σύγκρουση Ισραήλ-Χαμάς έχει τα χαρακτηριστικά ενός «θερμού πολέμου» αυτή τη στιγμή και θα μπορούσε ενδεχομένως να είναι «πολύ επικίνδυνη», ειδικά σε ανθρωπιστικό επίπεδο.

Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelenskyy βρίσκεται στο Βέλγιο την Τετάρτη, καθώς συναντά τον υπουργό Άμυνας του ΝΑΤΟ και άλλους συμμάχους, προσπαθώντας να ενισχύσει την υποστήριξη και τη στρατιωτική βοήθεια για το Κίεβο ενόψει του χειμώνα.

Η συνάντηση έρχεται εν μέσω ενδείξεων σημαίνουσας υποστήριξης για τη συνέχιση της στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία, καθώς ο πόλεμος φτάνει στον 19ο μήνα του.

Ο εκκολαπτόμενος πόλεμος μεταξύ του Ισραήλ και της παλαιστινιακής μαχητικής ομάδας Χαμάς αποσπά την προσοχή των δυτικών ηγετών που ελπίζουν να αποφύγουν μια ευρύτερη και πιο αποσταθεροποιητική σύγκρουση στη Μέση Ανατολή.

Διαβάστε ακόμη: