Ο «δικέφαλος του Βορρά» επικράτησε με 2–1 των «ερυθρόλευκων» στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», χάρη σε αυτογκόλ του Παπασταθόπουλου (9’) και πανέμορφο βολέ του Νάρεϊ (56’) και τον ξεπέρασε στη βαθμολογία. Έντονα παράπονα των φιλοξενούμενων για πέναλτι που ακυρώθηκε μέσω του VAR, στο 61’.

Η αναμέτρηση άρχισε με το σύνολο του Ραζβάν Λουτσέσκου να «μπαίνει» από νωρίς σε θέση οδηγού. Στο 8’, ο Τσαούσης εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά, ο Παπασταθόπουλος παρενέβη και άθελά του έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα στην προσπάθεια να απομακρύνει για το 1–0.

ΠΑΟΚ.

Στη συνέχεια, ο Ολυμπιακός ισορρόπησε το παιχνίδι, δημιουργώντας κυρίως από τη δεξιά πλευρά και τον Βρουσάι. Από την άλλη, ο ΠΑΟΚ περίμενε πίσω από τη σέντρα, ενώ, όταν κέρδιζε την κατοχή δεν έδιωχνε, αλλά προσπαθούσε με πάσες να αναπτυχθεί. Ωστόσο, αρκετές φορές έχανε την κατοχή.

Η πίεση των παικτών του Μίτσελ απέδωσε και στο 37’, έφθασαν στην ισοφάριση. Ο Ρέαμπτσιουκ έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Κοτάρσκι δίστασε στην έξοδο, ο Χάμες Ροντρίγκες πραγματοποίησε εντυπωσιακό άλμα και σκόραρε με κεφαλιά. Μέχρι και την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου, ο Ολυμπιακός είχε ακόμη μία καλή στιγμή με τον Μπακαμπού.

Ολυμπιακός

Μετά την ανάπαυλα, ο ΠΑΟΚ «ανέβασε» ρυθμό και συνέχισε στην ίδια τακτική, παίρνοντας εκ νέου το προβάδισμα. Ο Λύρατζης από τα δεξιά άντεξε στο μαρκάρισμα του Αγκιμπού Καμαρά, πάσαρε στον Νάρεϊ, ο οποίος «έγραψε» το 2–1 με δυνατό σουτ από τη δεξιά πλευρά της περιοχής.

Στο 61ο λεπτό, ο ΠΑΟΚ κέρδισε πέναλτι. Ο Ολιβέιρα ανετράπη μετά την παρέμβαση των Μπα και Τζολάκη, ωστόσο, ο Τρεϊμάνις έλεγξε τη φάση μέσω του VAR και πήρε πίσω την αρχική του απόφαση, αλλά και την κίτρινη κάρτα που είχε επιδείξει στον κεντρικό αμυντικό των «ερυθρόλευκων».

Ο Ολυμπιακός «σπατάλησε» μεγάλη ευκαιρία για ισοφάριση στο 78’, όταν ο Χουάνγκ πραγματοποίησε σέντρα από τα δεξιά, ο Μπακαμπού πήρε την κεφαλιά, όμως, ήταν άστοχος. Στο 89’, ο Ελ Αραμπί δε μπόρεσε να νικήσει τον Σάστρε από κοντά, με τον Κοτάρσκι εκτός εστίας.

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Τζολάκης, Ρέαμπτσιουκ, Παπασταθόπουλος, Μπα (84’ Ουί Τζο Χουάνγκ), Βρουσάι, Εμβιλά, Ιν Μπεόμ Χουάνγκ,  Αγκιμπού Καμαρά (65’ Μασούρας), Χάμες Ροντρίγκες (71’ Βαλμπουενά), Γκάρι Ροντρίγκες (71’ Ελ Αραμπί), Μπακαμπού.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Ρουτσέσκου): Κοτάρσκι, Τσαούσης (70’ Σάστρε), Κουλιεράκης, Ίνγκασον, Λύρατζης, Κούρτιτς, Ντάντας (90’ Σβαμπ), Ελ Καντουρί, Αουγκούστο (84’ Σοάρες), Νάρεϊ, Ολιβέιρα.

Διαβάστε ακόμη: