Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, εδώ και περίπου 15-20 μέρες η Sunlight προχώρησε στη δημιουργία και δεύτερης βιομηχανικής εγκατάστασης στην κομητεία Alamance της Βόρειας Καρολίνας στις ΗΠΑ.

Η εταιρία ανήκει στον Όμιλο Olympia και ιδιοκτήτης είναι ο κ. Πάνος Γερμανός, επιχειρηματίας ομολογουμένως με γνώση και ιστορία πάνω στο αντικείμενο.

Για την παραγωγή μπαταριών ιόντων λιθίου και λύσεων φόρτισης, ο κ. Γερμανός επένδυσε περίπου 40 εκ. δολάρια μετά τη μονάδα στο Greensboro της Βόρειας Καρολίνας, που δημιουργήθηκε το 2021 και εστιάζει στο σχηματισμό και τη συναρμολόγηση μπαταριών μολύβδου-οξέος.

Μέσω της θυγατρικής εταιρείας Sunlight Batteries USA ο κ. Γερμανός σκοπεύει -λένε- να ρίξει πάνω από 150 εκατομμύρια δολάρια σε μοντέρνα τεχνολογία παραγωγής και υπηρεσιών στην τεράστια αγορά της Αμερικής.

Ως εδώ καλά δεν λέμε.

Από δω και μετά όμως αρχίζουν οι ελληνικές υπερβολές για τις οποίες δεν γνωρίζουμε από που εκπορεύονται.

Συγκεκριμένα λένε οι …«πρόθυμοι διαδοσίες ότι «ο Γερμανός θα πάρει μερίδιο αγοράς γύρω ή πάνω από 20% της βορειοαμερικανικής αγοράς σε βάθος 5-7 χρόνων» ενώ άλλοι το παρακάνουν και λένε «ο Πάνος θα σαρώσει πολύ γρήγορα την αμερικανική αγορά».

Προφανώς (θέλουν να) αγνοούν το μέγεθος και κυρίως τον ανταγωνισμό των κολοσσών στην αμερικανική αγορά ή έχουν άλλο λόγο να πουλάνε (αναρωτιέμαι, δωρεάν;) ιστορίες στην αγορά.

Στην πιάτσα λένε πως «αποκλείεται αυτές τις φημολογίες να τις θέτει σε κίνηση ο ίδιος ο Πάνος Γερμανός, είναι αρκετά έξυπνος ώστε να μην το κάνει».

Άλλωστε ήταν για πολλά χρόνια στενά συνδεδεμένος με το Κομμουνιστικό Κόμμα (πριν γίνει πλέριος και επιτυχημένος σκληρός καπιταλιστής) και όλο και θα θυμάται αυτά που (του) έλεγε ο Χαρίλαος Φλωράκης: «πρόσεχε τα πόδια σου να μην είναι πιο μεγάλα από την κουβέρτα σου και εξέχουν γιατί θα …κρυολογήσεις!».

Ως έμπειρος «πρώην σύντροφος» ξέρει από αγκιτάτσια (πού τους θυμήθηκα τώρα όλους αυτούς τους όρους;) άρα ξέρει να μαζεύει τα πόδια του μέσα στην κουβέρτα. Γι’ αυτό και οφείλει να μαζέψει και τους «ενθουσιασμένους και πάντα πρόθυμους -με το αζημίωτο φυσικά- ψιθυριστές». Κακό του κάνουν…

Διαβάστε ακόμη: