Σήμερα (12/01), ο Παναθηναϊκός γνωστοποίησε τη μεταγραφή του Λάζλο Κλεϊνχέισλερ από την Όσιγιεκ, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο έως το 2026. Ο ποδοσφαιριστής, που βρίσκεται από χθες (11/01) στην Ελλάδα, ολοκλήρωσε με επιτυχία τις καθιερωμένες ιατρικές εξετάσεις και πριν από μερικά λεπτά, υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο, μέχρι το 2026.

Μάλιστα, προέβη και στο πρώτο σχόλιο ως παίκτης του συνόλου του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, τονίζοντας ότι «ήλθα στον Παναθηναϊκό, για να πάρω τίτλους».

Η ανακοίνωση του «τριφυλλιού»:

«Ο Παναθηναϊκός ανακοινώνει την απόκτηση με μεταγραφή από την κροατική Όσιγιεκ του Ούγγρου μέσου, Λάζλο Κλεϊνχέισλερ, ο οποίος θα ανήκει στο “τριφύλλι” μέχρι τον Ιούνιο του 2026.

Ο Λάζλο Κλεϊνχέισλερ γεννήθηκε την 8η Απριλίου 1994 στην πόλη Καζινσμπάρτσικα της Ουγγαρίας. Άρχισε στην ακαδημία της Κέρουλετ και από εκεί, πήγε στην ακαδημία της Βιντεότον. Στα 18 του, μετακόμισε στην Ακαδημία Πούσκας, με την οποία αγωνίσθηκε στη δεύτερη κατηγορία της Ουγγαρίας.

Παράλληλα, χρίσθηκε διεθνής με την Κ19. Έναν χρόνο αργότερα, επέστρεψε στη Βιντεότον, κάνοντας ντεμπούτο σε αγώνα του Europa League, ενώ ήταν μέλος του βασικού κορμού της ομάδας. Το 2014, δεν εξελίχθηκε το ίδιο καλά για τον Κλεϊνχέισλερ, αφού έπαιξε λιγότερο, ενώ, τον Ιανουάριο του 2015 δόθηκε δανεικός στην Ακαδημία Πούσκας. Το καλοκαίρι του 2015, αρνήθηκε να υπογράψει ανανέωση συμβολαίου με τη Βιντεότον και έμεινε –ουσιαστικά– εκτός ομάδας. Παρά ταύτα, κλήθηκε στην εθνική ανδρών και μάλιστα, έκανε ντεμπούτο.

Τον Ιανουάριο του 2016, η Βέρντερ Βρέμης επένδυσε στο ταλέντο του 22άχρονου τότε Λάζλο, ο οποίος προσέθεσε στο παλμαρέ του την εμπειρία της συμμετοχής στη Μπουντεσλίγκα. Το εξάμηνο εκείνο, θα μείνει αξέχαστο στον Κλεϊνχέισλερ, αφού έπαιξε βασικός με την εθνική Ουγγαρίας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, κάτι που επαναλήφθηκε στο EURO του 2021.

Πάντως, στη Βρέμη δεν έμεινε πολύ, αφού το καλοκαίρι του 2016 δόθηκε δανεικός στη Ντάρμσταντ, συνεχίζοντας την παρουσία του στη Μπουντεσλίγκα. Αγωνίσθηκε για έξι μήνες και τον Ιανουάριο του 2017, παραχωρήθηκε δανεικός στην ουγγρική Φερεντσβάρος.

Οι δανεισμοί συνεχίστηκαν το καλοκαίρι του 2017, μετακομίζοντας στο Καζακστάν για την Αστάνα, όπου έμεινε έως το Δεκέμβριο του 2018. Τότε, τον αγόρασε η κροατική Όσιγιεκ όπου και παρέμεινε μέχρι να ενταχθεί στο ρόστερ του Παναθηναϊκού. Είναι εν ενεργεία διεθνής με την εθνική Ουγγαρίας, με την οποία μετρά 44 συμμετοχές και 3 τέρματα. Καλωσορίζουμε τον Λάζλο, στην οικογένεια του Παναθηναϊκού».

Διαβάστε ακόμη: