Ο Πολωνός άσος αποτελεί –με κάθε επισημότητα– τον νέο ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού, καθώς σήμερα (30/12) υπέγραψε τον δανεισμό του από την Ουνιόν Βερολίνου έως το τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου, ενώ, στη συμφωνία του «τριφυλλιού» με τον γερμανικό σύλλογο υπάρχει και οψιόν αγοράς. Ο Τιμοτέους Πούχατς αποκτήθηκε για να καλύψει το κενό που δημιούργησε το πρόβλημα υγείας του Κρίστιαν Γκάνεα.

Η ανακοίνωση του Παναθηναϊκού:

«Ο Παναθηναϊκός ανακοινώνει την ένταξη στο ρόστερ, υπό τη μορφή δανεισμού, του Τιμοτέους Πούχατς. Ο Πολωνός μπακ ανήκει στη γερμανική Ουνιόν Βερολίνου, με την οποία συμφωνήθηκε δανεισμός του παίκτη, έως τον Ιούνιο του 2023. Ο Τιμοτέους Πούχατς γεννήθηκε στις 23 Ιανουαρίου 1999 στην πόλη Σουλεκόφ της Πολωνίας.

Άρχισε στην ακαδημία της Ζιέλονα Γκόρα και από εκεί, μετέβη στην ακαδημία της Λεχ Πόζναν. Στα 17 του χρόνια, έκανε ήδη προπονήσεις με την πρώτη ομάδα, ενώ στα 18, πραγματοποίησε επαγγελματικό ντεμπούτο. Το ίδιο διάστημα κλήθηκε στην εθνική ομάδα Κ19.

Τον Ιανουάριο του 2018, δόθηκε δανεικός στη Ζαγκλέμπιε Σόσνοβιετς, ομάδα δεύτερης κατηγορίας της Πολωνίας. Το καλοκαίρι του 2018, η Λεχ Πόζναν τον έδωσε δανεικό στην Κατοβίτσε και τελικά στα 20 του χρόνια, επέστρεψε για να λάβει φανέλα βασικού. Με τη Λεχ αγωνίσθηκε δύο σεζόν, πήρε συμμετοχές στους ομίλους του Europa League και κέρδισε μία θέση στην εθνική Πολωνίας.

Το καλοκαίρι του 2021, η γερμανική Ουνιόν Βερολίνου τον απέκτησε από τη Λεχ Πόζναν. Έπαιξε στους αγώνες του Europa Conference League, όμως, δε βρήκε χώρο στους αγώνες της Μπουντεσλίγκα. Έτσι, τον Ιανουάριο του 2022, δόθηκε δανεικός στην τουρκική Τράμπζονσπορ, με την οποία αναδείχθηκε πρωταθλητής Τουρκίας.

Το καλοκαίρι του 2022, επέστρεψε στο Βερολίνο, όμως και πάλι δε βρήκε θέση βασικού. Καλωσορίζουμε τον Τιμοτέους, στην οικογένεια του Παναθηναϊκού».

Διαβάστε ακόμη: