O ΑΠΟΕΛ όπως το περασμένο καλοκαίρι έτσι και στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο, ψάχνει για έμπειρο μεσοεπιθετικό παίκτη από μεγάλη ομάδα της Super League, που θα κάνει την διαφορά στην Κύπρο και θα τον οδηγήσει στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Λογικό, λοιπόν, με κόουτς τον Μιλόγεβιτς οι Κύπριοι να στραφούν στον Πέτρο Μάνταλο, που έχει… καταλήξει να είναι αναπληρωματικός στην ΑΕΚ του Αλμέιδα. Τον θέλουν δανεικό μέχρι το τέλος της σεζόν και ήταν πρόθυμοι να του καλύψουν το υπόλοιπο του ετήσιου συμβολαίου του στην ΑΕΚ, που είναι 350 με 400.000 ευρώ…


Δεν είναι πάντως μόνο ο ΑΠΟΕΛ που θέλει τον Μάνταλο αλλά και αραβική ομάδα. Συγκεκριμένα, η Αλ Ουάχντα από το Άμπου Ντάμπι. Ναί, η ομάδα που θέλει και τον Μαντσίνι του Άρη και που έχει προπονητή πλέον τον γνωστό μας Μανόλο Χιμένεθ!

Χιμένεθ και Μάνταλός έχουν σούπερ σχέση από την ΑΕΚ και ο Ισπανός κόουτς θα τον ήθελε στα ΗΑΕ για να πάρει το πρωτάθλημα. Μάλιστα, η στήλη έμαθε πως η παρουσία του CEO αλλά και του τεχνικού διευθυντή της Αλ Ουάχντα, την προηγούμενη εβδομάδα στην Ελλάδα, δεν είχε να κάνει μόνο με τον Μαντσίνι (τον είδαν στο ΠΑΟΚ – Άρης) αλλά και με τον Μάνταλο.


Οι δύο απεσταλμένοι της Αλ Ουάχντα δηλαδή δεν πήγαν μόνο στην Θεσσαλονίκη για τον Μαντσίνι αλλά ήρθαν και στην Αθήνα για τον Μάνταλο. Όπως ο ΑΠΟΕΛ έτσι και οι Άραβες όμως, τον θέλουν δανεικό με υποχρεωτική οψιόν αγοράς το καλοκαίρι, σε περίπτωση κατάκτησης του πρωταθλήματος.

Αν ο διεθνής μέσος της ΑΕΚ θέλει να φύγει είναι ένα άλλο θέμα. Και όπως μας μεταφέρθηκε από το περιβάλλον του Μάνταλου, δεν έχει τέτοια πρόθεση, δεν το κουνάει από την «OPAP Arena – Αγιά Σοφιά». Περνάει καλά, έχει απόδεχθεί τον νέο του ρόλο –περισσότερο συμπληρωματικό– επί Αλμέιδα, το συμβόλαιο του είναι σούπερ (800.000 ευρώ) και υπάρχει η προοπτική να σηκώσει ξανά πρωταθληματική κούπα…


Οι δύο αξιωματούχοι της Αλ Ουάχντα πάντως εκτός από την Ελλάδα πέρασαν κι από τη… Βουλγαρία. Κι αυτό αφού υπάρχουν δύο άσοι της Λουντογκόρετς που είναι στη μεταγραφική τους λίστα.

Ο λόγος για τον επιθετικό Ντεσπόντοφ και το «10άρι» Κάουλι Ολιβέιρα. Και οι δύο είχαν απασχολήσει τον Παναθηναϊκό, ιδιαίτερα ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός. Τώρα είναι πολύ πιθανό ο Κάουλι να πουληθεί με 2.500.000 ευρώ στην Λουντογκόρετς.

Υπάρχει κι άλλη… ελληνό-βούλγαρο-αραβική καραμπόλα. Συγκεκριμένα, ένας εκ των Κάουλι – Ντεσπόντοφ να καταλήξει στην Αλ Ουάχντα και η Λουντογκόερτς να τον αντικαταστήσει με τον Ντανιέλ Μαντσίνι του Άρη!


Ο Παναθηναϊκός που είχε ως νούμερο 1 μεταγραφικό του στόχο για την θέση του επιτελικού μέσου τον Κάουλι Ολιβέιρα αλλά έβρισκε πολλά τα 2.5 εκατομμύρια που ζητούσε η Λουντογκόρετς και στην συνέχεια έφτασε να δίνει 4 με 5 εκατομμύρια για να πάρει τον Μεξικάνο Αντούνα, τελικά θα βολευτεί με έναν 28χρονο διεθνή Ούγγρο, πολύ πιο οικονομικό, που έπαιζε στο κροατικό πρωτάθλημα και η προηγούμενη ομάδα του ήταν η … Αστάνα του Αζερμπαιτζάν. Τον Λάζλο Κλαϊνχάισλερ!

Δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητη η επιμονή σε βαθμό… εμμονής του Ιβάν Γιοβάνοβιτς να ψωνίζει από το κροατικό πρωτάθλημα (κατώτερο από το ελληνικό). Όχι όμως, κροατικά ποδοσφαιρικά προϊόντα αλλά ξένους που αγωνίζονται εκεί!

Η αρχή έγινε το καλοκαίρι με τον Σλοβένο Τσέριν της Ριέκα και τον Αλβανό Τσοκάι της Λοκομοτίβ για να τριτώσει τώρα με τον Ούγγρο Κλαϊνχάισλερ της Όσιγιεκ. Όταν κάτι τριτώνει δεν μπορεί να είναι τυχαίο συμπτωματικό. Πόσο μάλλον όταν υπάρχουν πολλά πρωταθλήματα, από όπου θα μπορούσαν να ψωνίσουν μέσους οι «πράσινοι»…


Το κόλλημα του κόουτς Γιοβάνοβιτς με παίκτες από το κροατικό πρωτάθλημα, έχει διττή εξήγηση. Πρώτον εμπιστεύεται παίκτες πρώην ανατολικοευρωπαίους, με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και νοοτροπία. Δεύτερον, θέλει να ισχυροποιήσει κάποιους δικούς τους ανθρώπους και συγκεκριμένα κανάλια που εμπιστεύεται για τις δουλειές του.

Από εκεί και πέρα είναι σαφής και η προτίμηση του Γιοβάνοβιτς να αποφεύγει ως επί το πλείστον τους παίκτες βεντέτες ή ισχυρές προσωπικότητες. Πάει κυρίως σε παίκτες εργαλεία, με πιο χαμηλά προφίλ…

Τι λέει το scouting report του Λάζλο Κλαϊνχάισλερ; Καλός παίκτης που μπορεί αν και δεξιοπόδαρος να αγωνιστεί ως αριστερός ακραίος ενώ η κανονική του θέση είναι στο «10». Πολυσύνθετος με μεγάλο του προσόν τα καλά σούτ.


Την υπόθεση Σουάζο ο Ολυμπιακός την ήλεγχε εδώ και 10 ημέρες. Θα μπορούσε να τον είχε κλείσει ήδη, αλλά όπως έχουμε ξαναγράψει, ο Μίτσελ είχε ως πρώτη του επιλογή τον συμπατριώτη του, Λάτο, της Βαλένθια. Κατά κάποιο τρόπο όλο αυτό το διάστημα ο Ολυμπιακός έχει σταντ μπάι τον Χιλιανό αριστερό μπακ κι αυτός την Μπεσίκτας!

Ενδεικτικό είναι πως αρχές Γενάρη εμφανίστηκε πρόταση από Ισπανία για τον Σουάζο, με 1.200.000 ετήσιες απόδοχές αλλά ο Χιλιανός δεν συγκινήθηκε. Η συμφωνία του με τους «ερυθρόλευκους» ήταν για 3.5 χρόνια, κλιμακωτές αποδοχές και πολλά μπόνους. Με όλα αυτά, οι αποδοχές τους θα βγαίνουν κατά μέσο όρο κοντά στις 900.000 τον χρόνο.

Διαβάστε ακόμη: