Ο Σλοβένος μέσος συμφώνησε σε όλα με τον Παναθηναϊκό για συμβόλαιο τετραετούς διάρκειας και την προσεχή Τρίτη (05/07) αναμένεται να ενσωματωθεί στην «πράσινη» αποστολή, στο Βάλχσε της Αυστρίας.

Ο Παναθηναϊκός προσέφερε 700.000€ στον γερμανικό σύλλογο, για την αγορά του 22άχρονου.

Η ανακοίνωση του Παναθηναϊκού:

«Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανακοινώνει την απόκτηση του Σλοβένου μέσου, Άνταμ Γκνέζντα Τσέριν, ο οποίος θα ανήκει στο δυναμικό της ομάδας έως τον Ιούνιο του 2026.

Ο Άνταμ Γκνέζντα Τσέριν γεννήθηκε στις 16 Ιουλίου 1999 στην πόλη Ποστόινα της Σλοβενίας. Άρχισε το ποδόσφαιρο στην ακαδημία της Ιντρίγια, συνέχισε στη Μπράβο και σε ηλικία 15 ετών τον απέκτησε η Ντομζάλε. Στα 18 του, ήταν πια βασικός στη σλοβένικη ομάδα, όπως και στέλεχος της U19 της Σλοβενίας.

Η πορεία στη Ντομζάλε και τα κλιμάκια των εθνικών ομάδων, ήταν το εισιτήριό του για το εξωτερικό και πιο συγκεκριμένα, τη Γερμανία.

Το φθινόπωρο του 2019 η Νυρεμβέργη, ομάδα δεύτερης κατηγορίας της Γερμανίας, αγόρασε τον Τσέριν. Όμως, οι συνθήκες δεν τον εύνοησαν. Δόθηκε δανεικός για δύο χρόνια στην κροατική Ριέκα.

Εκεί έδειξε τάχιστα τις ικανότητές του. Έγινε βασικός, συμμετείχε στους ομίλους του Europa League και κέρδισε κλήση στην εθνική ανδρών της Σλοβενίας, όπου και καθιερώθηκε.

Καλωσορίζουμε τον Άνταμ στον Παναθηναϊκό».