Δεν χωρεί αμφιβολία ότι τα όσα ανακοίνωσε στην press conference ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΤΕ έρχονται να επιβεβαιώσουν πλήρως τα ρεπορτάζ και τις αποκαλύψεις του Radar σχετικά με την κινητικότητα, τις εξελίξεις, τις υπεραξίες, τη μετοχή του ΟΤΕ αλλά και τα όσα επίκεινται όσον αφορά το μάνατζμεντ του Οργανισμού!

Ο Μιχάλης Τσαμάζ μέσα από την επίσημη τοποθέτηση του αναφέρθηκε στις τεράστιες υπεραξίες από την περιουσία του ΟΤΕ, που ανέρχεται γύρω στο 1 δις. και για την οποία πρώτο και μόνο το Radar είχε επισημάνει και αναλύσει σε βάθος, ενημερώνοντας έγκυρα το επενδυτικό κοινό!

Όπως και το γεγονός ότι παρά τα υπερκέρδη και τις τεράστιες υπεραξίες, η μετοχή του ΟΤΕ στο ΧΑ παραμένει εγκλωβισμένη σε χαμηλά επίπεδα, εντελώς ανεξήγητα, γεγονός που δημιουργεί υπόνοιες για μάζεμα λόγω μελλοντικής πώλησης ή για τυχόν υποβολή δημόσιας πρότασης!

Έχουμε ήδη αποκαλύψει για το ενδιαφέρον κορυφαίων funds προκειμένου να αποκτήσουν ένα στρατηγικό ποσοστό του Οργανισμού αλλά και την αποτίμηση που κάνουν οι Γερμανοί στις διαπραγματεύσεις ανεβάζοντας την στα 8 δις!!!

Οι οποίοι την ίδια ώρα μέσα από συνεχείς αγορές μετοχών με τα κεφάλαια που προέρχονται από την κερδοφορία (το 50% των καθαρών κερδών) αυξάνουν τη συμμετοχή τους πάνω από το 51% του ΟΤΕ!

Υπό αυτή την έννοια, όλα όσα ανακοινώθηκαν και όλα όσα εξελίσσονται επιβεβαιώνουν απολύτως το Radar, καθώς ξεκάθαρα προκύπτει ότι οι Γερμανοί έχουν συνειδητοποιήσει ότι την ώρα τούτη τα κέρδη έχουν πιάσει το peack ενώ οι υπεραξίες των ακινήτων έχουν επίσης χτυπήσει ταβάνι και όλα αυτά λαμβάνουν χώρα σε μια εποχή που οι τηλεπικοινωνίες διεθνώς δεν είναι της μόδας, όπως συνομολόγησε ο Μιχάλης Τσαμάζ, προαναγγέλοντας την αλλαγή μάνατζμεντ και το κλείσιμο του κύκλου του!

Ταυτόχρονα τα μεγέθη του ΟΤΕ προσελκύουν ενδιαφερόμενους μεταξύ των κορυφαίων funds του κόσμου όπως για παράδειγμα το CVC και άλλα πολλά!

Το μέλλον θα δείξει. Οι Γερμανοί – που αποχωρούν σταδιακά από τις διεθνείς επενδύσεις τους σε μια αλλαγή πολιτικής σε σχέση με τις προηγούμενες δεκαετίες, ξέρουν πολύ καλά τι πρέπει να κάνουν!

Άλλωστε είναι κοινό μυστικό ότι τον ΟΤΕ τον έχουν πλέον ξεζουμίσει σε επίπεδο προμηθειών …

Διαβάστε ακόμη: