O Πρωθυπουργός αναφέρθηκε εχθές στο 41% και στην αλαζονεία που αυτή η πολιτική κυριαρχία της Νέας Δημοκρατίας επιφέρει σε κάποια στελέχη.
Η αλήθεια είναι ότι η στόχευση πήγαινε σε συγκεκριμένους κυβερνητικούς αξιωματούχους που έχουν δημιουργήσει θέματα με την συμπεριφορά τους αλλά και με τον τρόπο που επικοινωνούν τα νομοσχέδια τους.
Για παράδειγμα, ενόχλησε το Μέγαρο Μαξίμου ο τρόπος που ανέπτυξε το φορολογικό νομοσχέδιο ο υπουργός Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης αλλά και η κόντρα του με συγκεκριμένες επαγγελματικές τάξεις όπως οι δικηγόροι.
Ο τρόπος που κινήθηκε θύμισε μνημονιακό νόμο, ίσως έπρεπε να χρησιμοποιήσει καλύτερη επιχειρηματολογία για το νομοσχέδιο, λένε ανεξάρτητες κυβερνητικές πηγές.
Ο δεύτερος που έχει ενοχλήσει με τη συμπεριφορά του ήταν ο Άδωνις Γεωργιάδης με όσα είπε για τα Τέμπη, ότι δεν ασχολείται κανένας με το θέμα.
Μετά διευκρίνισε – και αφού έγινε ένας μεγάλος χαμός στο διαδίκτυο- ότι εννοούσε ότι κανένας δεν ενδιαφέρεται για την πολιτική εκμετάλλευση των Τεμπών.
Ήταν αργά. Το θέμα συντήρησαν και οι ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ που θέλησαν να προχωρήσουν σε εξεταστική αλλά και προανακριτική για το θέμα.
Η ΝΔ έχασε τις εντυπώσεις σε ένα θέμα που κάνει να ανατριχιάζει τον κόσμο.
Ο τρίτος που δεν αρέσει είναι ο Κώστας Σκρέκας, το πρόβλημα της ακρίβειας είναι υπαρκτό και θα υπάρχει για καιρό.
Τα μέτρα δεν φτάνουν στους πολίτες, ο πόλεμος με τις πολυεθνικές είναι διαρκής και δεν πρέπει οι πολιτικοί να θεωρούν ότι όλα έχουν λυθεί ή ότι η ακρίβεια δεν ακουμπάει το κόσμο…
Σε αυτή τη φάση ακόμα και στελέχη της Κ.Ο που βγαίνουν στην τηλεόραση έχουν πάρει οδηγίες να είναι προσεκτικοί με την ακρίβεια. Είναι το Νο1 θέμα που απασχολεί τα νοικοκυριά.
Όμως, στο Μαξίμου έχουν στοχοποιήσει και άλλες συμπεριφορές που έχουν κοστίσει.
Όπως για παράδειγμα του Λευτέρη Αυγενάκη και για το θέμα των αυτοδιοικητικών εκλογών που είπε εν ολίγοις «ψηφίστε Αγοραστό αλλιώς δεν θα πάρετε αποζημιώσεις» όσο για το θέμα με τον ΟΠΕΚΕΠΕ και τον άγαρμπο τρόπο που τον χειρίστηκε.
Παράπονα για τον τρόπο που κινείται και τοποθετείται, υπάρχουν και για τον Βασίλη Κικίλια.
«Άδειασε άλλους συναδέλφους, επέβαλε την παραμονή του στην κυβέρνηση» λένε και δεν έχουν άδικο.
Κινείται αυτόνομα ενώ ο δημόσιος τσακωμός του με τον Μπάμπη Παπαδημητρίου ενόχλησε πολύ, δεν μπορεί κυβερνητικός αξιωματούχος να πουλάει τσαμπουκάδες επειδή ο άλλος τον ονόμασε «υπουργός-μπασκετμπολίστας».
Υπάρχουν αρκετοί ακόμα που έχουν ενοχλήσει την βάση με την στάση τους.
Βουλευτές έχουν στοχοποιήσει την Ειρήνη Αγαπηδάκη θεωρώντας ότι δεν μπορούν να συνεννοηθούν και να λύσουν τοπικά θέματα διότι είναι μία σκληρή τεχνοκράτισσα.
Το Μαξίμου αλλά και ο Μητσοτάκης προσωπικά, όπως ανέφερε χθες στην Πολιτική Επιτροπή, δεν πρέπει τα στελέχη να αποπνέουν αλαζονεία και ειρωνεία ενώ τους κάλεσε όλους να είναι προσεκτικοί απέναντι στην αντιπολίτευση και κυρίως στον Κασσελάκη, διότι οι ύβρεις και η σκληρή κριτική τον κάνουν συμπαθή σε λαϊκά κοινά.
Ουσιαστικά χρειάζεται κριτική επί των πολιτικών θέσεων.
Διαβάστε ακόμη:
- Χάνει έδαφος στην κούρσα διαδοχής του Βαρθολομαίου στο Πατριαρχείο ο Ελπιδοφόρος
- Φιλορώσος μικροεφοπλιστής που ζει σαν μεγιστάνας, «μπήκε» σε ειδησεογραφικό σάιτ
- Νέα γραμμή άμυνας του Στέφανου Κασσελάκη στην εικόνα διάλυσης του ΣΥΡΙΖΑ
- Έξι ζευγάρια της ελληνικής σόουμπιζ που έδωσαν τέλος στη σχέση τους μετά το καλοκαίρι