Ειδήσεις με εξαιρετικό ενδιαφέρον για το μέλλον έβγαλε η συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο protothema.gr.

Μία από αυτές ήταν η πολύ θετική άποψη που έχει για την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου για την οποία είπε ότι εκτελεί πολύ καλά τα καθήκοντά της.

Ουσιαστικά αυτό που ήθελε να τονίσει είναι ότι δεν θα την αλλάξει και το 2025 θα την ξαναπροτείνει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Αυτό όπως καταλαβαίνετε δεν το άκουσαν με μεγάλη ευχαρίστηση βουλευτές από την δεξιά πτέρυγα της ΝΔ για ευνόητους λόγους.

Όμως, σε αυτόν που προκάλεσε μεγάλη δυσαρέσκεια ήταν ο Αντώνης Σαμαράς ο οποίος θα ήθελε να παίξει πλέον ένα θεσμικό ρόλο, τον ανώτερο πολιτειακό που θα μπορούσε να λάβει.

Θεωρεί ότι το αξίζει διότι επί κυβέρνησής του κρατήθηκε η χώρα στην Ευρώπη και πήρε πάνω του δυσανάλογο κόστος.

Η επιλογή της Σακελλαροπούλου αν θυμάστε δεν άρεσε στον Σαμαρά, δεν την στήριξε.

Και μαζί με αυτόν, πολλοί δεν χώνεψαν το γεγονός ότι η Σακελλαροπούλου αξιοποιείται για έναν σκοπό.

Για να προσελκύει η ΝΔ ψηφοφόρους από το Κέντρο και την Κεντροαριστερά πέρα από το γεγονός ότι είναι γυναίκα με ότι και αν αυτό συνεπάγεται.

Η σημερινή Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει κάνει πολλά που έχουν δυσαρεστήσει την παραδοσιακή πτέρυγα της ΝΔ.

Από το γεγονός ότι πήγε να βραβεύσει τον Ιάσωνα, τον γνωστό διασώστη που βρίζει και διαβάλλει την Ελλάδα στο εξωτερικό επειδή φυλάει τα θαλάσσια σύνορα μέχρι ότι πήγε και γιόρτασε την ψήφιση του γάμου των ομοφυλοφίλων ενώ δεν το επέτρεπε ο θεσμικός της ρόλος.

Η συνέχιση της Προεδρίας της θα φέρει νέα επεισόδια στην υπόγεια διαμάχη Μητσοτάκη-Σαμαρά ο οποίος έχει αντιδράσει ανοικτά για πολλά ζητήματα πέραν της ΠτΔ, όπως ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών, η πολιτική του κατευνασμού με την Τουρκία, το μεταναστευτικό ενώ πρόσφατα αντέδρασε άσχημα με την επιλογή στο πρόσωπο ενός πρώην συνεργάτη του, του Γιώργου Μουρούτη να τεθεί υποψήφιος ευρωβουλευτής.

Ενώ είναι πραγματικά ενδιαφέρον ότι πολλοί θεωρούν ότι ως ένδειξη διαμαρτυρίας ο Σαμαράς και οι διάφοροι σαμαρικοί πυρήνες ανά την Ελλάδα στηρίζουν τον Ανδρέα Λοβέρδο και τους Δημοκράτες, οι οποίοι βρίσκονται πολύ κοντά στο 3%.

Θα είχε ενδιαφέρον να δούμε σε ποιους νομούς θα ψηφιστούν οι Δημοκράτες…

Διαβάστε ακόμη: