H Nέα Δημοκρατία έχει κλείσει τα βασικά μέτωπα και πλέον δίνει έμφαση στην θετική ατζέντα που θα παρουσιάσει ο Πρωθυπουργός στις περιοδείες του που θα ξεκινήσουν πιο δυναμικά μετά το Πάσχα.

Η πρόσφατη, κοινή παρουσία του με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο σε δομές της Αρχιεπισκοπής στο Δήλεσι, όπως και η παρουσία του στα 12 Ευαγγέλια στη Μητρόπολη Αθηνών τη Μεγάλη Πέμπτη, χοροστατούντος του Ιερώνυμου, εκτιμάται από το κυβερνητικό επιτελείο ότι τερμάτισαν μια περίοδο έντασης στις σχέσεις της Πολιτείας με την ηγεσία της Εκκλησίας – γεγονός που θα συμβάλει καθοριστικά στην αύξηση της συσπείρωσης στο παραδοσιακό, συντηρητικό ακροατήριο της κυβερνητικής παράταξης που τους τελευταίους μήνες είχε απομακρυνθεί από τη ΝΔ σε ένδειξη δυσαρέσκειας για την υπερψήφιση του πολιτικού γάμου ομόφυλων ζευγαριών.

Στο Μέγαρο Μαξίμου και την Πειραιώς επικρατεί ικανοποίηση για το γεγονός ότι η πληθωρική παρουσία υπουργών και βουλευτών στις εκκλησίες ανά την Επικράτεια το Σάββατο του Λαζάρου και την Κυριακή των Βαΐων έγινε αποδεκτή με θέρμη από τους πιστούς και δεν υπήρξαν επεισόδια, όπως αυτά στα οποία προέτρεψε ή υπονόησε ο αρχηγός της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος, προτρέποντας τα «γαλάζια» στελέχη να αποφύγουν τον εκκλησιασμό.

Το «γαλάζιο» επιτελείο ευελπιστεί ότι όσο προχωράμε προς τις ευρωεκλογές θα έχουμε αύξηση της εκλογικής επιρροής ενώ σημαντικό ρόλο θα παίξουν οι μεγάλες περιοδείες που σχεδιάζουν κορυφαίοι υπουργοί σε περιφέρειες με δύσκολη σύνθεση πληθυσμών όπου απαιτείται «επούλωση» των όποιων «πληγών» στις σχέσεις της κυβερνητικής παράταξης με τους ψηφοφόρους της.

Θυμίζουμε ότι στην εφ’ όλης της ύλης συνέντευξή του (ΣΚΑΪ) την προηγούμενη εβδομάδα ο κ. Μητσοτάκης έθεσε τον πήχη των ευρωεκλογών για τη ΝΔ στο 33,4%, δηλαδή στο ποσοστό που είχε πάρει η κυβερνητική παράταξη στις ευρωεκλογές του 2019.

Το ποσοστό δεν είναι τυχαίο. Το βλέπει και ο Greenberg και είναι ένα ποσοστό που οι κυλιόμενες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι είναι ένας επιτεύξιμος στόχος.

Η ΝΔ θα κινηθεί το επόμενο διάστημα για την απορρόφηση όσων περισσότερων ψηφοφόρων από την δεξαμενή των αναποφάσιστων που βρίσκονται στο 10-15%.

Η τόνωση των μεταρρυθμίσεων που ευνοεί το κόσμο του Κέντρου και η υπενθύμιση ότι η ΝΔ είναι η πατριωτική και υπεύθυνη δύναμη μακριά από τους ακραίους θα είναι η διττή στρατηγική για αυτό το ποσοστό.

Στο Μαξίμου περιμένουν τις ευρωεκλογές καθώς θα επιβεβαιωθεί η πολιτική κυριαρχία της ΝΔ και θα πάρει ο Μητσοτάκης το πράσινο φως για ακόμα μεγαλύτερες αλλαγές.

Θα υπάρξουν αλλαγές και στο οικοσύστημα του Μαξίμου αφού τονίζεται από αρμόδιες πηγές ότι το σύστημα εκεί είναι παρωδικό και χρειάζεται ένα μεγάλο στέλεχος με πολιτική σκέψη που θα αναλάβει διευθυντικό ρόλο και θα επικοινωνεί και με το κόμμα και την Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Παρόλο που υπάρχουν φωνές που λένε ότι εάν έχουμε εμφατική νίκη στις ευρωεκλογές , δεν χρειάζεται ανασχηματισμός, εντούτοις υπάρχουν ασυμφωνίες και ασυνεννοησίες που χρειάζονται να εκλείψουν.

Πάντως, στο ευρύτερο κυβερνητικό σχήμα θα έχουμε και επιστροφές κορυφαίων στελεχών αλλά και προσθήκη αρκετών υφυπουργών.

Διαβάστε ακόμη: