Ο δισεκατομμυριούχος Έλον Μασκ δεσμεύτηκε χθες, Σάββατο, να προσφέρει 1 εκατομμύριο δολάρια καθημερινά μέχρι τις εκλογές του Νοεμβρίου, σε κάποιον που θα έχει υπογράψει online την αίτησή του υπέρ της ελευθερίας του λόγου και του δικαιώματος οπλοκατοχής, όπως κατοχυρώνεται από το αμερικανικό Σύνταγμα.

Πράγματι, χωρίς καθυστέρηση, έδωσε μια επιταγή αξίας 1 εκατομμυρίου δολαρίων σε έναν από τους παρευρισκόμενους στην εκδήλωσή του στην Πενσιλβάνια, η οποία διοργανώθηκε για να στηρίξει την εκστρατεία του ρεπουμπλικανού Ντόναλντ Τραμπ. Ο τυχερός ήταν ο Τζον Ντρέερ, σύμφωνα με πληροφορίες από το προσωπικό της εκδήλωσης. Το μόνο προαπαιτούμενο, όπως εξήγησε ο Μασκ, ήταν η υπογραφή της αίτησης που υποστηρίζει την Πρώτη και τη Δεύτερη Τροπολογία του Συντάγματος, οι οποίες διασφαλίζουν την ελευθερία της έκφρασης και το δικαίωμα στην οπλοκατοχή.

«Παρεμπιπτόντως, ο Τζον δεν είχε ιδέα», σχολίασε ο ιδρυτής της Tesla καθώς του παρέδιδε την επιταγή.

Αυτή η κίνηση είναι το τελευταίο παράδειγμα της στρατηγικής του Μασκ να χρησιμοποιήσει τον τεράστιο πλούτο του για να επηρεάσει τη σκληρή μάχη για την προεδρία μεταξύ του Τραμπ και της δημοκρατικής υποψηφίας, Κάμαλα Χάρις.

«Μου φαίνεται ένας ευχάριστος τρόπος να ξοδεύω τα χρήματά μου», ανέφερε ο πολυδισεκατομμυριούχος, επαναλαμβάνοντας παράλληλα την κριτική του προς τους Δημοκρατικούς, κατηγορώντας τους για «λογοκρισία».

Ο Μασκ έχει ιδρύσει την America PAC, μια οργάνωση πολιτικής δράσης που αποσκοπεί στην υποστήριξη της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ. Η οργάνωση εργάζεται για την κινητοποίηση και εγγραφή ψηφοφόρων υπέρ του Τραμπ, εστιάζοντας σε κρίσιμες πολιτείες, αν και φαίνεται να αντιμετωπίζει δυσκολίες στην επίτευξη των στόχων της.

Η εκδήλωση στο Χάρισμπεργκ ήταν η τρίτη σε τρεις συνεχόμενες ημέρες στην Πενσιλβάνια, όπου ο Μασκ προσπαθεί να κινητοποιήσει τους πολίτες να ψηφίσουν εκ των προτέρων και να παρακινήσουν άλλους να κάνουν το ίδιο.

Χθες, Σάββατο, προειδοποίησε ότι αν η Χάρις νικήσει, αυτές θα είναι «οι τελευταίες εκλογές», υπονοώντας ότι οι ΗΠΑ θα πάψουν να υφίστανται.

Επιπλέον, αναφέρθηκε στις δύο απόπειρες δολοφονίας του Τραμπ, λέγοντας πως αποδεικνύουν ότι ο Τραμπ ανατρέπει το κατεστημένο με τρόπους που η Χάρις δεν μπορεί. Υποστήριξε ότι γι’ αυτό κανείς δεν έχει προσπαθήσει να σκοτώσει την Χάρις.

«Η δολοφονία μιας μαριονέτας δεν έχει νόημα», είπε ο Μασκ, επαναλαμβάνοντας μια άποψη που είχε εκφράσει προηγουμένως σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η αίτηση που καλεί τους πολίτες να υπογράψουν, αναφέρει: «Η Πρώτη και η Δεύτερη Τροπολογία εγγυώνται την ελευθερία του λόγου και το δικαίωμα στην οπλοκατοχή. Με την υπογραφή μου, δηλώνω την υποστήριξή μου στις δύο αυτές τροπολογίες».

Οι παρευρισκόμενοι στην εκδήλωση έπρεπε να υπογράψουν την αίτηση, δίνοντας έτσι στην America PAC τα στοιχεία τους, με στόχο να ενισχύσει τη δεξαμενή ψηφοφόρων που πιθανώς θα στηρίξουν τον Τραμπ στις κάλπες.

Διαβάστε ακόμη: