Τέλος εποχής για τον Λουτσιάνο Σπαλέτι, στη Νάπολι. Μερικές ώρες μετά το σχόλιο του Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις, σύμφωνα με την οποία «ο Σπαλέτι μού τόνισε ότι ο κύκλος του στην Νάπολι τελείωσε», ήλθε και η επιβεβαίωση, με τον 64άχρονο προπονητή να αποχαιρετά τον ιταλικό σύλλογο και να προαναγγέλει πως τη νέα αγωνιστική περίοδο δεν πρόκειται να βρεθεί στον πάγκο κάποιας ομάδας, προκειμένου να ξεκουραστεί.

«Μερικές φορές, αφήνεις κάποιον από υπερβολική αγάπη. Τώρα, δεν είμαι σε θέση να δώσω στη Νάπολι όλο αυτό που αξίζει· έχω ανάγκη να ξεκουραστώ. Αισθάνομαι κουρασμένος. Χρειάζεται να μείνω εκτός δράσης, για λίγο. Δε θα προπονήσω την Νάπολι ή κάποια άλλη ομάδα. Θα σταματήσω για έναν χρόνο», υπογράμμισε, στο πλαίσιο παρουσίας σε σημερινή (29/05) εκδήλωση.

«Η Νάπολι έχει δει τον πιο δυνατό παίκτη στον κόσμο και πολύ καλούς προπονητές, ειδικά τα τελευταία χρόνια. Ο (σ.σ. Μαουρίτσιο) Σάρι είναι μαέστρος του ποδοσφαίρου, ο (σ.σ. Κάρλο) Αντσελότι είναι ένας από τους κορυφαίους, ο Γκατούζο είναι παθιασμένος, ο (σ.σ. Ράφα) Μπενίτεθ είναι προπονητής διεθνούς φήμης.

Οπότε, όταν βρεθείς στη Νάπολι, πηγαίνεις για να κερδίσεις. Τον πρώτο χρόνο, δεν τα καταφέραμε και επικριθήκαμε έστω και λίγο, οπότε αναρωτιέται κάποιος: “Μπορώ να το κάνω αυτό; Εφέτος, δε μπορώ. Οπότε, κάνω ένα βήμα πίσω”. Υπάρχει και ένα ζήτημα με την κόρη μου, τη Ματίλντε, με την οποία θέλω να περάσω χρόνο μαζί της, ενώ, θέλω και να ξεκουραστώ. Για αυτό, επιθυμώ να μείνω στο περιθώριο, για λίγο».

Διαβάστε ακόμη: