Ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 εμφανίστηκε στη συνέντευξη Τύπου της Πέμπτης στο Μαϊάμι, φορώντας 8 δαχτυλίδια, 4 κολιέ, 3 ρολόγια και τα σκουλαρίκια του, λέγοντας στους δημοσιογράφους ότι θα παραλείψει τον αγώνα, που είχε προγραμματιστεί για τις 8 Μαΐου, εάν η FIA εφαρμόσει πράγματι την απαγόρευση.

“Έχουμε έναν εφεδρικό οδηγό, οπότε είμαστε όλοι έτοιμοι και προετοιμασμένοι για το Σαββατοκύριακο”, είπε, σύμφωνα με το ESPN. “Έτσι κι αλλιώς υπάρχουν πολλά να κάνεις στην πόλη! Θα είναι καλό σε κάθε περίπτωση” πρόσθεσε.

Μάλιστα, όταν ο οδηγός της Mercedes ρωτήθηκε για τη νέα οδηγία που έλαβαν οι οδηγοί ενόψει του πέμπτου αγώνα της χρονιάς, που υπενθύμιζε τους ελέγχους για τη χρήση σωστών εσωρούχων και τη μη-χρήση κοσμημάτων, δεν μάσησε τα λόγια του.

“Δε θα μπορούσα να φορέσω περισσότερα σήμερα. Νιώθω σα να κάνουμε ένα βήμα προς τα πίσω. Αν σκεφτείς τα βήματα που έχουμε κάνει ως σπορ και τους πιο σημαντικούς σκοπούς και τα πιο σημαντικά θέματα στα οποία πρέπει να επικεντρωνόμαστε. Νομίζω πως έχουμε πετύχει τόσα ως σπορ… τρέχουμε στο Μαϊάμι… κι ασχολούμαστε με ανούσια πράγματα. Είμαι στο σπορ 16 χρόνια και φοράω κοσμήματα και τα 16 χρόνια. Μέσα στο μονοθέσιο, έχω μόνο τα σκουλαρίκια μου, τα οποία δεν μπορώ καν να αφαιρέσω πια. Μοιάζει περιττό το να μπούμε σε αυτή τη διαμάχη”, είπε ο Χάμιλτον.

Η απαγόρευση θα σήμαινε ότι δεν θα επιτρεπόταν στον Χάμιλτον να φοράει το ρολόι που δημιούργησε η IWC κατά τη διάρκεια της μακροχρόνιας συνεργασίας της με την ομάδα, κατά τη διάρκεια του αγώνα της Κυριακής, ακόμα κι αν οι συνάδελφοί του στο πιτ θα το φορούν.

Το νέο, Pilot’s Watch Chronograph 41 Edition «Mercedes-AMG Petronas Formula One Team» κατασκευάστηκε για να υπογραμμίσει “το πνεύμα της ενότητας και την αίσθηση του ανήκειν μέσα στην ομάδα μας”, δήλωσε ο Τότο Γουλφ, Διευθύνων Σύμβουλος της AMG Mercedes Petronas F1. Αλλά είναι επίσης μια απόδειξη της σχέσης της ομάδας με την IWC. Οι δύο εταιρείες συνεργάζονται από το 2013, με την IWC να λειτουργεί ως ο επίσημος συνεργάτης μηχανικών της ομάδας. Οι σχεδιαστές, οι αεροδυναμιστές, οι μηχανικοί κ.α. θα φορούν το ρολόι την ημέρα του αγώνα ως αναγνώριση της συνεργασίας.