Φέτος, η Cartier αποφάσισε να αποτίσει φόρο τιμής στο ρολόι που φορούσε κάποτε ο Alberto Santos-Dumont, προσθέτωντας στην συλλογή Santos-Dumont τρεις νέες παραλλαγές του κομψού μοντέλου, δύο εκ των οποίων είναι περιορισμένες εκδόσεις.

Η συλλογή Santos Dumont 2022 περιλαμβάνει τρία ρολόγια που επικαλούνται το πνεύμα και το στυλ του ρολογιού που φορούσε κάποτε ο Alberto Santos-Dumont, αν και ο Γαλλοβραζιλιάνος πρωτοπόρος των αιθέρων και η εμβληματική μορφή της αεροπλοΐας, δεν είχε ποτέ επιλογές σαν αυτές.

Τα μοντέλα

Κάθε ένα από τα νέα μοντέλα συνδυάζει διαφορετικό υλικό και χρώμα στην κάσα και το καντράν. Πιο συγκεκριμένα, έχουμε ένα μοντέλο από πλατίνα με μπορντό απόχρωση, ένα μοντέλο από χρυσό και μπεζ απόχρωση, και ένα μοντέλο (μη περιορισμένης έκδοσης) από ατσάλι και μαύρη απόχρωση. Όλα επικαλύπτονται με ένα λεπτό στρώμα λάκας, στη συνέχεια λειαίνονται και στο τέλος γυαλίζονται στο χέρι.

Κάθε ρολόι διαθέτει κάσα 43,5 mm και στο εσωτερικό του φιλοξενεί τον χειροκίνητο μηχανισμό 430 MC της Cartier, ο οποίος χτυπά με συχνότητα 21.600 δονήσεις/ώρα και προσφέρει απόθεμα ισχύος 38 ωρών.

Το ρολόι από πλατίνα διαθέτει μπορντό λουράκι και περιορίζεται στα 150 κομμάτια, το χρυσό μοντέλο έχει πράσινο λουράκι και περιορίζεται στα 250 κομμάτια, ενώ το μη περιορισμένης έκδοσης μοντέλο από ατσάλι διαθέτει μάυρο λουράκι.

Όλα τα νέα Cartier Santos Dumont θα είναι διαθέσιμα τον Νοέμβριο του τρέχοντος έτους με την τιμή του να ανέρχεται σε 16.000 (πλατίνα) 12.000 ευρώ (χρυσός) και 5.100 ευρώ ατσάλι.