Ο κύβος ερρίφθη! Εδώ και αρκετό καιρό, για να είμαστε ειλικρινείς…

Μην έχετε λοιπόν καμία αμφιβολία: οι εκλογές έρχονται το Φθινόπωρο, όπως ακριβώς σας είχαμε προαναγγείλει – σε ανύποπτη χρονική στιγμή- με απόλυτη ακρίβεια.

Και η συνέντευξη στην κρατική τηλεόραση του πρωθυπουργού, απλώς έρχεται να το επιβεβαιώσει!

Μέσα από προαναγγελία επιδότησης της τιμής της βενζίνης, την ώρα που οι πολιτικοί αρχηγοί έχουν «πάρει σβάρνα» τα βουνά και τα λαγκάδια σε προεκλογικές περιοδείες, ενώ το υπουργικό συμβούλιο έχει αφήσει τα …στύλο και τα μολύβια κάτω και επιδίδεται σε ρουσφέτια, εξυπηρετήσεις, συγκεντρώσεις και επισκέψεις στην τοπική βάση!

Παράλληλα για μέσα στο καλοκαίρι έχουν προετοιμαστεί 25 νομοθετήματα τα οποία θα περάσουν από τη Βουλή σχεδόν με την διαδικασία του κατεπείγοντος!

Και αντιλαμβάνεστε ασφαλώς και πόσες φωτογραφικές τροπολογίες υπέρ συμφερόντων θα περάσουν στα ψιλά γράμματα.

Υπό αυτό το πρίσμα λοιπόν, όλα δείχνουν, κατά τις πληροφορίες που ήδη σας έχουμε δημοσιοποιήσει, ότι ο πρωθυπουργός θα προκηρύξει πρόωρες εθνικές εκλογές κατά το διάστημα γύρω από τις 20 Αυγούστου!

Δηλαδή μετά τον 15αύγουστο και πριν την ΔΕΘ!

Γεγονός που σημαίνει ότι η εκλογική αναμέτρηση θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Σεπτεμβρίου ή στις αρχές Οκτωβρίου!

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το Μαξίμου και ο πρωθυπουργός ο ίδιος, προκειμένου να προχωρήσουν στην οριστική ανακοίνωση των πρόωρων εκλογών θα προσμετρήσουν πρώτον, την έκβαση του ελληνικού τουρισμού, δεύτερον την τυχόν εκδήλωση πυρκαγιών και τρίτον την πολιτική αποτύπωση της στιγμής μέσα από αλλεπάλληλες δημοσκοπήσεις!

Τα …ντηλαρίσματα, τα «ειδικά δικαστήρια» και οι παραπομπές ή μη…

Για όποιον το αντιλαμβάνεται σε βάθος, οι παραπομπές σε ειδικό δικαστήριο τόσο της υπόθεσης με τις τηλεοπτικές άδειες (Ν. Παππάς – Χρ. Καλογρίτσας) όσο και της κατάχρησης εξουσίας και εκβίασης μέσω κατασκευασμένων κατηγοριών (Παπαγγελόπουλος – Τουλουπάκη), που έγιναν ταυτόχρονα την ίδια μέρα της συνέντευξης του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ΕΡΤ, εντάσσονται αφενός στο προεκλογικό πακέτο δημιουργίας εντυπώσεων και κλίματος και συνιστούν αφετέρου ξεκάθαρη υπόθεση ντηλαρίσματος!

Πρώτον εσωκομματικού, καθώς η παραπομπή κυρίως του Παπαγγελόπουλου συνιστά κίνηση που αποκαθιστά το περί δικαίου αίσθημα στους κόλπους της ΝΔ, ιδίως προς το σκληρό Σαμαρικό μπλοκ που (δικαίως) είχε σηκώσει τη σημαία της κάθαρσης…

Δεύτερον, κλεισίματος του «δημοσιογραφικού μετώπου» με τον αντιπολιτευόμενο Τύπο, εκ Δεξιών ή εξ Αριστερών, διά μέσω της πρότασης απαλλαγής από την εισαγγελέα εκδοτών και δημοσιογράφων!

Μένει βεβαίως να δούμε την τελική ετυμηγορία του Δικαστικού Συμβουλίου!

Ωστόσο, είναι πασιφανές πως η κυβέρνηση μέσα στην προεκλογική της προσέγγιση θέλει να κλείσει τα συγκεκριμένα «ανοιχτά μέτωπα» με τον Τύπο!

Και στην προκειμένη περίπτωση με Φιλιππάκη και Βαξεβάνη! Και μεταξύ μας, καλά κάνει!

Ο άκρατος ρεβανσισμός, ενίοτε «τραβηγμένος» ή ακόμη και …κατασκευασμένος, βλάπτει …Και οδηγεί σε αδιέξοδα!

Βεβαίως οι Σαμαρικοί διαμαρτύρονται… Όμως η αλήθεια είναι πως ήδη το «μπλοκ Σαμαρά» είναι ενισχυμένο καθώς ο Αδωνις Γεωργιάδης δεν βγήκε από την κυβέρνηση όπως ακουγόταν μετ’ επιτάσεως, ενώ εισαγγελέας του Αρείου Πάγου θα τοποθετηθεί ο Ισίδωρος Ντογιάκος, στη θέση του αποχωρήσαντος λόγω συνταξιοδότησης Βασίλη Πλιώτα!

Άνθρωπος του Αντ. Σαμαρά θεωρείται ο Σταύρος Παπασταύρου ο οποίος προαλείφεται για «νέος Γεραπετρίτης» καθώς και ο Πρόεδρος της Αρχής για το ξέπλυμα Χαράλαμπος Βουρλιώτης!

Τέλος, ο νέος πρόεδρος της ΕΠΟ γνωστός νομικός κύριος Μπαλτάκος, υπήρξε επίσης πρόσωπο της απόλυτου εμπιστοσύνης του πρώην πρωθυπουργού, ο οποίος για την ιστορία ανέλαβε την διακύβευση της χώρας σε πολύ κρίσιμη χρονική στιγμή και στήριξε όσο ελάχιστοι την παραμονή μας στη ζώνη του ευρώ!

«Νέος Γεραπετρίτης» ο Σταύρος Παπασταύρου! Αυτό άραγε θεωρείται καλό ή κακό;