Δεν χωρεί αμφιβολία ότι ο γνωστός νομικός (του Σάμπυ Μιωνή και του Ισραηλινού μεγιστάνα Μπένι Στέινμετζ που είχε συλληφθεί στο Ελ. Βενιζέλος τον Δεκέμβριο 2021) Σταύρος Παπασταύρου, βρίσκεται εσχάτως εκ δεξιών του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και παρά την αρχική διάψευση των σχετικών αποκαλύψεων του Radar, στη συνέχεια το πρώην «δεξί χέρι» του Αντώνη Σαμαρά μετείχε στην αποστολή του πρωθυπουργού στην ΕΕ ως σύμβουλος εξ’ απόρρητων για διεθνή θέματα!

Το γεγονός πέραν πάσης αμφισβήτησης είναι, πως ο κύριος Παπασταύρου, που συνδέεται με προσωπική φιλία με το πρωθυπουργικό ζεύγος, είναι το νέο ισχυρό πρόσωπο στις παρυφές του Μεγάρου Μαξίμου, σε βαθμό που κάποιοι ήδη να τον χαρακτηρίζουν ως τον «νέο Γεραπετρίτη»!!!

Τώρα, ο χαρακτηρισμός αυτός δεν είμαι σίγουρος αν είναι για καλό ή για κακό!!! Ωστόσο, το βέβαιον είναι πως το άστρο του φίλου μου (και μοναδικού φίλου του Πίνατ που όπως θυμάστε δάγκωσε μέχρι και τον χαμηλών τόνων Σκέρτσο) Γιώργου Γεραπετρίτη δύει (ελπίζω να ενταχθεί έστω σε κάποιο ψηφοδέλτιο) ενώ την ίδια ώρα ανατέλλει το λαμπερό αστέρι του Σταύρου Παπασταύρου, παραπέμποντας συνειρμικά στην εμπορική επιτυχία της μεγάλης οθόνης “A Star is born”, σε απλά ελληνικά «Ένα αστέρι γεννιέται»!

Όχι, δεν εννοώ την σύγχρονη εκδοχή της εμβληματικής ταινίας με τον Μπράντλεϊ Κούπερ και την Lady Gaga, αλλά την κλασική πρώτη εκδοχή με την Μπάρμπαρα Στρέιζαντ με το φουντωτό ξανθό μαλλί με τις μπούκλες! Τι μου θυμίζει, τι μου θυμίζει…