Για τον πολυεκατομμυριούχο Ισραηλινό επιχειρηματία Μπένι Στέινμετζ υποθέτω ότι θα έχετε ακούσει.

Πρόκειται για τον μεγιστάνα του real estate με περιουσία που έχει εκτιμηθεί άνω των 4,1 δις. δολαρίων, ο οποίος συνελήφθη αιφνιδιαστικά στη αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος στις 24 Νοεμβρίου 2021 μετά από σήμα (ερυθρά αγγελία) της Ιντερπόλ σύμφωνα με το οποίο ο μεγαλοεπιχειρηματίας είχε καταδικασθεί από το Ανώτατο Δικαστήριο της Ρουμανίας σε 5 χρόνια φυλάκιση για απάτη σε ακίνητα.

Μάλιστα η κυβέρνηση της Ρουμανίας έχει κάνει αίτημα έκδοσης του Μπένι Στέινμετζ, προκειμένου να εκτίσει την ποινή των 5 χρόνων που του έχει επιβληθεί.

Ο Μπένι Στέινμετζ κρατείτο στη χώρα μας υπό το καθεστώς των περιοριστικών όρων, να μην μπορεί να ταξιδέψει στο εξωτερικό, μέχρι τη στιγμή που τελικά το εις βάρος του ένταλμα ακυρώθηκε!

Όπως με πληροφορούν καλά ενημερωμένοι κύκλοι, τον περίφημο πολυεκατομμυριούχο Στέινμετζ, ο οποίος εμπλέκεται ως μέτοχος της Invel με την εξαγορά της ΠΑΝΓΑΙΑ (νυν Prodea) από την Εθνική, που ήθελε να αγοράσει την ΛΑΡΚΟ (σε κοινοπραξία με ελληνική εργοληπτική εταιρεία) μέχρι που την …κοπάνησε με ελαφρά πηδηματάκια, «καθάρισαν» τρία συγκεκριμένα πρόσωπα, με ρόλο, γνώση και παρέμβαση!

Οι περίφημοι 3 σωματοφύλακες του Ισραηλινού μεγιστάνα των ακινήτων Μπένι Στέινμετζ, αποτελούνται:

Πρώτον, από γνωστό και επώνυμο δικηγόρο, ο οποίος είχε αναλάβει τη νομική εκπροσώπηση του Στέινμετζ, το όνομα του οποίου αδίκως ενεπλάκη κατά το παρελθόν σε λίστες φοροφυγάδων! Ο εν λόγω σοβαρός νομικός υπήρξε πρώην σύμβουλοσ κορυφαίου πολιτικού ο οποίος διετέλεσε εις το υψηλότερο κοινοβουλευτικό αξίωμα μετά την ετυμηγορία του ελληνικού λαού!

Δεύτερον, από γυναίκα επικοινωνιολόγο, η οποία ανέλαβε το λόμπινγκ και τα Μέσα Ενημέρωσης και η οποία συνδέεται συγγενικά με μεγάλη επιχειρηματική οικογένεια της χώρας!

Τρίτον, από πασίγνωστο εβραϊκής καταγωγής επιχειρηματία (που κάποτε, προ αρκετών χρόνων είχε προφυλακιστεί) με αναφορές σε life style και πλήθος άλλων δραστηριοτήτων, τον οποίο ο Στέινμετζ φέρεται να χρηματοδοτεί!
Υπό το πρίσμα αυτό, ο νομικός σύμβουλος, η επικοινωνιολόγος αλλά και επιχειρηματίας – πρωταγωνιστής χρηματιστηριακού σκανδάλου την εποχή του 1999, φέρονται ως τα πρόσωπα που συνέβαλαν τα μέγιστα στο να πάρει η υπόθεση θετική κατεύθυνση…