Στο εκτελεστικό απόσπασμα έστειλε ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν έως και 30 αξιωματούχους για τη φερόμενη αποτυχία τους να αποτρέψουν τις φονικές πλημμύρες και τις κατολισθήσεις του καλοκαιριού, στις οποίες έχασαν τις ζωές τους κάπου 4.000 άνθρωποι, σύμφωνα με νοτιοκορεατικά ΜΜΕ.

Αξιωματούχος του καθεστώτος του Κιμ είπε ότι απαγγέλθηκαν κατηγορίες για διαφθορά και παραμέληση καθήκοντος σε περίπου 20 με 30 ηγετικά στελέχη της Βόρειας Κορέας και καταδικάστηκαν στην εσχάτη των ποινών, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο TV Chosun της Νότιας Κορέας. Ένας αξιωματούχος ανέφερε στο πρακτορείο: «Είκοσι έως τριάντα στελέχη στην πληγείσα από τις πλημμύρες περιοχή εκτελέστηκαν ταυτόχρονα στα τέλη του περασμένου μήνα», δήλωσε αξιωματούχος στο δίκτυο.

Το Κεντρικό Πρακτορείο Ειδήσεων της Βόρειας Κορέας (KCNA) είχε αναφέρει νωρίτερα ότι ο Κιμ διέταξε να «τιμωρηθούν αυστηρά» οι αξιωματούχοι μετά τις καταστροφικές πλημμύρες με τους 4.000 νεκρούς και τους πάνω από 15.000 εκτοπισμένους στην επαρχία Τσαγκάνγκ της Βόρειας Κορέας, κοντά στα σύνορα με την Κίνα, τον περασμένο Ιούλιο.

Την περιοχή είχε επισκεφθεί τον περασμένο μήνα ο Βορειοκορεάτης ηγέτης, συνομίλησε με πληγέντες και εκτίμησε ότι θα χρειαστούν μήνες για την ανοικοδόμηση.

Διαβάστε ακόμη: