Η κ. Ανάντ, η οποία μετέβη στο Κίεβο όπου συναντήθηκε σήμερα (18/01) με Ουκρανούς αξιωματούχους, ανακοίνωσε ότι ο Καναδάς θα παραδώσει 200 τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού τύπου “Senator” στην Ουκρανία, ως μέρος νέου πακέτου στρατιωτικής στήριξης.

«Η σημερινή δωρεά 200 τεθωρακισμένων οχημάτων αποδεικνύει τη συνεχή δέσμευσή μας, για την ασφάλεια του ουκρανικού λαού. Τα συγκεκριμένα οχήματα είναι εξοπλισμένα με την κορυφαία τεχνολογία αιχμής και τα όπλα, μπορούν εύκολα να εγκατασταθούν σε εκείνα», σημείωσε, καθισμένη δίπλα στον Υπουργό Άμυνας της Ουκρανίας, Ολεξέι Ρεζνίκοφ.

«Αυτή τη δύσκολη στιγμή για την Ουκρανία, οι φίλοι μας συνεχίζουν να μάς υποστηρίζουν. Ευχαριστούμε τον Τζάστιν Τριντό και τον καναδικό λαό για μία ακόμη σειρά στρατιωτικής βοήθειας», έγραψε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε δημοσίευση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναφερόμενος στον θάνατο του Υπουργού Εσωτερικών, Ντένις Μοναστίρσκι, όταν συνετρίβη το ελικόπτερο στο οποίο βρισκόταν, με αποτέλεσμα τουλάχιστον δεκατέσσερις άνθρωποι να «χάσουν» τη ζωή τους.

Το Υπουργείο Άμυνας του Καναδά τόνισε ότι η Ουκρανία ζήτησε ιδιαιτέρως αυτά τα οχήματα και πως η κ. Ανάντ συναντήθηκε στην ουκρανική πρωτεύουσα πόλη με αξιωματούχους μεταξύ των οποίων και ο κ. Ρέζνικοφ. «Οι πολιτικοί ηγέτες συζήτησαν τις πλέον ουσιώδεις ανάγκες» της Ουκρανίας, στον τομέα της ασφάλειας.

«Η βοήθεια εκτιμάται σε περισσότερα από 90 εκατομμύρια δολάρια Καναδά και χορηγείται στο πλαίσιο της πρόσθετης στρατιωτικής βοήθειας ύψους 500 εκατομμυρίων δολαρίων Καναδά (343 εκ. ευρώ) για την Ουκρανία που ανακοίνωσε ο κ. Τριντό, τον περασμένο Νοέμβριο», επισημάνθηκε.

Από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, ο Καναδάς έχει δεσμεύσει πάνω από ένα δισεκατομμύριο δολάρια σε στρατιωτική βοήθεια προς το Κίεβο, συμπεριλαμβανομένων ελαφρών τεθωρακισμένων, οβιδοβόλων, χειμερινών ενδυμάτων και πυρομαχικών.

Διαβάστε ακόμη: