12 Ιανουαρίου 1964

Γεννιέται ο Jeff Bezos. Για την ακρίβεια, ο άνθρωπος που είναι σήμερα ο τρίτος πλουσιότερος στον κόσμο, με περιουσία 176 δισ. δολαρίων, γεννήθηκε ως Jeffrey Preston Jorgensen, όταν η μητέρα του, Jacklyn,  ήταν ακόμα μια ανήλικη μαθήτρια.

Ο γάμος των γονιών του δεν κράτησε ούτε δυο χρόνια και έτσι, η Jacklyn πέρασε μερικά δύσκολα χρόνια, προσπαθώντας να μεγαλώσει μόνη της τον γιο της. Αποφασισμένη να φτιάξει μια καλύτερη ζωή για εκείνον, γράφτηκε στο κολλέγιο και παρακολουθούσε νυχτερινά μαθήματα. Εκεί γνώρισε τον μελλοντικό σύζυγό της, Miguel Bezos, έναν μετανάστη από την Κούβα. Τέσσερα χρόνια αργότερα παντρεύτηκαν, με τον Bezos να υιοθετεί τον Jeff, δίνοντάς του το επίθετό του και την πατρική φιγούρα που του έλειπε.

Όσο για τον βιολογικό του πατέρα, Ted Jorgensen, πέθανε το 2015, σε ηλικία 71 ετών, χωρίς να έχει συναντήσει τον δισεκατομμυριούχο γιο του.

Καθώς κλείνει τα 60 του χρόνια, ο Jeff Bezos δεν είναι μόνο ένας από τους ισχυρότερους και πιο επιτυχημένους επιχειρηματίες όλων των εποχών, αλλά και πλούσιος πέρα  από  κάθε φαντασία.

Μέσα στο 2023 έγινε κατά 70 δισ. δολάρια πλουσιότερος, κάτι που σημαίνει ότι κάθε μέρα που περνούσε αύξανε την περιουσία του κατά 191.780.822 δολάρια.

Πρακτικά, έβγαζε 7.990.868 δολάρια κάθε ώρα.

Για να αντιληφθεί κανείς τα μεγέθη αυτά, αρκεί να αναλογιστεί ότι ο Jeff Bezos κερδίζει μέσα σε λιγότερα από 13 λεπτά όσα βγάζει ο μέσος Αμερικανός εργαζόμενος σε ολόκληρη τη ζωή του.

Πώς μοιάζει, όμως, η καθημερινότητα ενός τόσο επιτυχημένου ανθρώπου; Όπως αποκάλυψε πρόσφατα ο ίδιος ο Bezos μιλώντας στο «Lex Fridman Podcast», είναι πιο «φυσιολογική» από ό,τι θα περίμενε κανείς.

Αντί να ξυπνά τα χαράματα και να εκμεταλλεύεται κάθε λεπτό για συναντήσεις, ο ιδρυτής της Amazon προτιμά να χαλαρώνει τα πρωινά. Ξεκινά τη μέρα του με αργούς ρυθμούς, διαβάζοντας τα νέα στο κινητό του και στις εφημερίδες και απολαμβάνοντας τον καφέ του, συζητώντας με την αρραβωνιαστικιά του, Laura Sanchez. «Κινούμαι αργά. Δεν είμαι τόσο παραγωγικός όσο θα νομίζατε. Γιατί πιστεύω στην περιπλάνηση», είπε.

Μετά από ένα χαλαρό πρωινό, ο Bezos αφιερώνει χρόνο στη γυμναστική του, λέγοντας ότι δεν βγαίνει από το πρόγραμμά του ακόμα και όταν δεν έχει όρεξη για άσκηση.

Αφότου αποχώρησε από την θέση του CEO της Amazon, ασχολείται πιο ενεργά με την Blue Origin. «Δουλεύω τόσο σκληρά και κυρίως το απολαμβάνω, αλλά υπάρχουν και κάποιες πολύ επώδυνες μέρες», είπε.

Διαβάστε ακόμη: