Τα προβλήματα με τα κόκκινα δάνεια των μικρότερων τραπεζών και των Συνεταιριστικών μαζί βεβαίως, παραμένουν σε ένα στάδιο που κινείται μεταξύ εξαγγελιών και συγγραφής των τελικών ρυθμίσεων από τα συναρμόδια υπουργεία και κυρίως από το κατ’ εξοχήν αρμόδιο, το Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.

Ο λόγος για τον “Ηρακλή 3”,που όλο ετοιμάζεται, αλλά ακόμα δεν βρίσκεται σε φάση που να προσεγγίζει την απαιτούμενη λειτουργικότητα, όπως αναφέρουν καλά ενημερωμένες πηγές.

Από την πλευρά της η κυβέρνηση έχει αποφασίσει για την δημιουργία του τρίτου “Ηρακλή”, γιατί διαφορετικά δεν λύνεται το πρόβλημα των κόκκινων δανείων των μικρότερων τραπεζών και των Συνεταιριστικών συμπεριλαμβανομένων.

Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, που δεν κατέστη δυνατόν να τις διασταυρώσω, οι τελικές προτάσεις βρίσκονται στο τέλος τους και αν δεν υπάρξουν απρόοπτα, μέχρι τα μέσα του Οκτωβρίου το αργότερα αναμένονται εξελίξεις.

Προς την κατεύθυνση αυτή συνηγορεί και η επικείμενη ενημέρωση του ΤΧΣ στο τέλος του τρέχοντος μηνός από τη διοίκηση της Attica Bank, σχετικά με τις αποφάσεις, μετά από μεγάλο διάστημα διοικητικών ανακατατάξεων και μετοχικών αλλαγών, γύρω από τη στρατηγική της τράπεζας για τα κόκκινα δάνεια, αλλά και ευρύτερα τη διαχείριση όλων των προβληματικών δανείων που βρήκε η νέα διοίκηση της.

Διαβάστε ακόμη: