search

AREA 51

Ο επώνυμος και φαντασμένος «μεγαλοπαράγοντας» – μεγαλοεπιχειρηματίας πάει για το «κολόκουρο» σε μεγάλο διαγωνισμό του δημοσίου όπου έχουν βγει τα «μαχαίρια»!

Πάει για να τα «αρπάξει» και να φύγει! Η διαχρονική έννοια του «κολόκουρου»- Η λέξη σταθμός στην αργκό των εργολάβων και των προμηθευτών του Δημοσίου, υποψηφίων σε διαγωνισμούς του Κράτους!

https://radar.gr/article/pio-chamila-pio-chamila-pio-chamila-san-to-gnosto-tragoudi-tis-antzys-samiou-oi-ekptoseis-sta-dimosia-erga

Στην αργκό της διαφθοράς και της συναλλαγής στο Δημόσιο, συναντάται η χρήση της λέξης «κολόκουρο», ειδικά μάλιστα στους διαγωνισμούς δημοσίων έργων!

Κολόκουρα είναι τα λεφτά που παίρνει εργολάβος – υποψήφιος δημοσίου έργου, σε στημένο ή προσυνεννοημένο ως προς το αποτέλεσμα του διαγωνισμό, προκειμένου να μην υποβάλει προσφορά ή να υποβάλει προσφορά η οποία θα απορριφθεί, με σκοπό να αναλάβει το έργο συγκεκριμένος εργολάβος- υποψήφιος, που δίνει και τα κολόκουρα!

Στην κυριολεξία της η λέξη «κολόκουρο» προέρχεται από την κτηνοτροφία και την γλώσσα της κουράς των προβάτων!

Σημαίνει το μαλλί του ζώου, που προέρχεται από την κοιλιά και τα πόδια του, το οποίο είναι κοντύτερο και προφανώς κατώτερης ποιότητας από το μαλλί που προέρχεται από τα άλλα, πλουσιότερα σε τριχοφυΐα μέρη του ζώου, πχ πλάτη!

Επί του προκειμένου, η χρήση της λέξης στον τομέα των δημοσίων έργων και των διαγωνισμών του δημοσίου, προέρχεται από το ότι ο εργολάβος ή ο υποψήφιος του διαγωνισμού ή της προμήθειας, που κατόπιν συνεννοήσεως ανακηρύσσεται ανάδοχος του έργου, λαμβάνει το «μακρύτερο και καλύτερης ποιότητας μαλλί» ενώ οι υπόλοιποι εργολάβοι – υποψήφιοι αρκούνται στα κολόκουρα!

Μου λένε λοιπόν, ότι σε μεγάλο διαγωνισμό του Δημοσίου, όχι από τους γνωστούς προσυνεννοημένους της μεγάλης μοιρασιάς, όπου θα «πέσουν κορμιά», καθώς το παιχνίδι θα παιχτεί στα ίσα, γνωστός επώνυμος και «φαντασμένος» μεγαλοπαράγοντας, κατεβαίνει στη διαγωνιστική διαδικασία μόνο και μόνο για να εισπράξει το κολόκουρο!

Περιμένει με την παλάμη ανοιχτή ως επαίτης, να αποσπάσει το αντίτιμο της διαφθοράς και της συναλλαγής και να φύγει!

Και φαίνεται, όπως μαθαίνω, ότι τελικά θα τα καταφέρει…

Διαβάστε ακόμη: