Δεν προλαβαίνουν να δίνουν παγωτά ξυλάκια που απεικονίζουν πάμπλουτους επιχειρηματίες, οι μαγαζάτορες στις ΗΠΑ. Ο επιχειρηματικός κόσμος των ΗΠΑ συμπεριλαμβανόμενων τον γκουρού της Πληροφορικής, Μπιλ Γκέιτς, τον «Mr Τesla», Έλον Μασκ, και τον ιδρυτή και επικεφαλής του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ έγινε παγωτά με το logo «Eat the Rich» (Φάτε τους Πλούσιους).

Tα παγωτά πωλούνται σε βαν που έχουν σταθμεύσει σε κεντρικούς δρόμους των ΗΠΑ έναντι 10 δολαρίων. Όπως γράφει η βρετανική εφημερίδα «Independent», τα πιο δημοφιλή παγωτά είναι αυτά που απεικονίζουν τον ιδρυτή της Amazon, Τζεφ Μπέζος και τον Νοτιοαφρικανό Μίδα, Έλον Μασκ.

Την ιδέα για τις δροσερές λιχουδιές που απεικονίζουν τους δισεκατομμυριούχους είχε μία καλλιτεχνική ομάδα, η «MSCHF», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το αμερικανικό δίκτυο «CBS».

Ωστόσο, όπως υποστηρίζει ο επικεφαλής επί των οικονομικών της καλλιτεχνικής ομάδας «MSCHF», Ντάνιελ Γκρίνμπεργκ, αν και τα παγωτά ξεπούλησαν τις προηγούμενες ημέρες, η ομάδα μας δεν πρόκειται να επεκτείνει την προώθησή τους και σε άλλες περιοχές των ΗΠΑ.

«Στόχος ήταν να περάσουμε το μήνυμα ότι οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι, γι’ αυτό και πρέπει να τους αντιμετωπίσουμε», είπε ο  Ντάνιελ Γκρίνμπεργκ.

Γεγονός είναι ότι, η περιουσία των πάμπλουτων επιχειρηματιών εκτινάχθηκε στα ύψη κατά τη διάρκεια της πανδημίας της νόσου Covid-19, ενισχύοντας το «πορτοφόλι» του Έλον Μασκ, του Τζεφ Μπέζος όπως και άλλων δισεκατομμυριούχων.

Παράλληλα, ενισχύθηκαν οι «φωνές» πολλών βουλευτών για την «επιβολή φόρου στους πλούσιους».

Κι ενώ τα ξυλάκια παγωτού προκαλούν γέλιο απεικονίζοντας την «αφρόκρεμα» του επιχειρηματικού κόσμου, πολλοί χρήστες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έσπευσαν να κατακρίνουν όλους όσοι πλήρωσαν το ποσό των 10 δολαρίων για να τα δοκιμάσουν.

Ένας από τους χρήστες γράφει στο Twitter: «Ένα φορτηγό με παγωτά πουλάει γρανίτες “Φάτε τους πλούσιους” έναντι 10 δολαρίων με τους influencers να δημοσιεύσουν τις φωτογραφίες στο Instagram έτσι ώστε να μπορούν να τις πουλήσουν ως διαφημίσεις… αυτή είναι η κορύφωση του καπιταλισμού».

Τα φορτηγά που πωλούσαν τα παγωτά στη Νέα Υόρκη την προηγούμενη εβδομάδα ήταν ανοικτά από τις 11 π.μ. (τοπική ώρα) έως τις 6 μ.μ. (τοπική ώρα), στην πλατεία Washington Square Park και τις ίδιες ώρες στη λεωφόρο του Χόλιγουντ στο Λος Άντζελες.