Θετικός στην Covid-19 διαγνώστηκε ο Μπιλ Γκέιτς, συνιδρυτής της Microsoft και πρόεδρος του Ιδρύματος Bill & Melinda Gates.

«Βιώνω ήπια συμπτώματα και ακολουθώ τις συμβουλές των ειδικών, σε απομόνωση μέχρι να είμαι ξανά υγιής. Είμαι τυχερός που είμαι εμβολιασμένος, έχω κάνει ενισχυτική δόση κι έχω πρόσβαση σε τεστ και εξαιρετική ιατρική περίθαλψη», έγραψε ο μεγιστάνας στο Twitter.

Το φιλανθρωπικό Ίδρυμα Gates θα συνεχίσει να εργάζεται με τους συνεταίρους του και θα κάνει ό,τι μπορεί «για να διασφαλίσει ότι κανείς από εμάς δεν θα χρειαστεί να αντιμετωπίσει ξανά μια πανδημία», τόνισε στο Twitter.

Ο Μπιλ Γκέιτς έχει βρεθεί στο στόχαστρο των συνομωσιολόγων για την πανδημία, με τον ίδιο να χαρακτηρίζει γελοίους τους σχετικούς ισχυρισμούς για τον ρόλο του.

Στην τελευταίατου πρόβλεψη ο δισεκατομμυριούχος, μιλώντας για την πορεία της πανδημίας φάνηκε ιδιαίτερα ανήσυχος καθώς  αναφέρει ότι υπάρχει ακόμα υπαρκτός κίνδυνος ενώ προειδοποιεί για τα χειρότερα.

Όπως υποστήριξε πρόσφατα, ο κόσμος ακόμη δεν έχει τα χειρότερα από την πανδημία, εξηγώντας πως υπάρχει πιθανότητα που ξεπερνά το 5%, ο ιός να παρουσιάσει μια νέα μετάλλαξη, η οποία θα είναι πιο μεταδοτική και πιο θανατηφόρα. Υποστήριξε, ότι δεν θέλει να ακούγεται απαισιόδοξος όμως υπογράμμισε ότι είναι ένας υπαρκτός κίνδυνος που μπορεί να φέρει «έκρηξη» κρουσμάτων παγκοσμίως.

Δεν είναι η πρώτη φορά που κάνει προβλέψεις ο δισεκατομμυριούχος και ιδρυτής της Microsoft. Την τελευταία φορά ήταν όταν προειδοποίησε ότι το χειρότερο κύμα της πανδημίας θα «χτυπήσει» τον Δεκέμβριο του ‘21. Μάλιστα, από το 2015 προειδοποιούσε ότι ο πλανήτης δεν είναι έτοιμος για μια νέα πανδημία.

Στο βιβλίο που εξέδωσε στις αρχές Μαϊου και αφορά την πανδημία, συνιστά στις κυβερνήσεις όλου του κόσμου να ετοιμάσουν ειδικές ομάδες που θα έχουν επιδημιολόγους και μηχανικούς υπολογιστών για να μπορούν να προβλέψουν και να βοηθήσουν σε έναν μελλοντικό κίνδυνο. Αυτό το σχέδιο, όπως λέει, θα μπορεί να στηριχθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και μπορεί να στοιχίζει 1 δις δολάρια τον χρόνο.