Οι μετοχές ανέβηκαν την Τετάρτη καθώς οι επενδυτές ήλπιζαν ότι οι ηγέτες του Κογκρέσου και ο πρόεδρος Joe Biden θα μπορούσαν να καταλήξουν σε συμφωνία για το ανώτατο όριο του χρέους των ΗΠΑ και να αποφύγουν μια καταστροφική χρεοκοπία.

Στο χθεσινό κλείσιμο ο βιομηχανικός μέσος όρος Dow Jones διαπραγματεύθηκε 408,63 μονάδες υψηλότερα ή 1,24%, στις 33.420,77.  Ο S&P 500 κέρδισε 1,19% στις 4.158,77. Το Nasdaq Composite ενισχύθηκε 1,28% στις 12.500,57.

Στο τέλος της συνάντησης μεταξύ του προέδρου και των ηγετών του Κογκρέσου την Τρίτη, ο πρόεδρος της Βουλής Kevin McCarthy είπε ότι τώρα υπάρχει μια «καλύτερη κατάσταση» για περαιτέρω συνομιλίες, λέγοντας ότι «είναι δυνατό να επιτευχθεί συμφωνία μέχρι το τέλος της εβδομάδας».

Ο Λευκός Οίκος είπε ότι ο Biden ακύρωσε ένα δεύτερο σκέλος ενός επερχόμενου διεθνούς ταξιδιού για να επικεντρωθεί στις διαπραγματεύσεις.

«Τώρα έχουμε μια δομή για να βρούμε έναν τρόπο να καταλήξουμε σε ένα συμπέρασμα», δήλωσε ο McCarthy. «Νομίζω ότι στο τέλος της ημέρας δεν έχουμε αθέτηση χρέους. Νομίζω ότι επιτέλους κάναμε τον πρόεδρο να συμφωνήσει να διαπραγματευτεί».

Το πρωί της Τετάρτης, ο Biden είπε από τον Λευκό Οίκο ότι αυτός και οι άλλοι βουλευτές είχαν μια «παραγωγική» συνάντηση.

«Είμαι βέβαιος ότι θα επιτύχουμε τη συμφωνία για τον προϋπολογισμό, ότι η Αμερική δεν θα χρεοκοπήσει», είπε ο Biden. Οι ανησυχίες για μια πιθανή χρεοκοπία έχουν επηρεάσει τις αγορές πρόσφατα.

Σημειώνεται ότι ο Dow ow μειώθηκε κατά περίπου 2% αυτόν τον μήνα, συμπεριλαμβανομένης της πτώσης 1% την Τρίτη.

Διαβάστε περισσότερα