Οι μετοχές ανέβηκαν τη Δευτέρα, βασιζόμενες στα κέρδη της περασμένης εβδομάδας, καθώς οι επενδυτές προσπάθησαν να απομακρυνθούν από την κρίση που ξέσπασε στον τραπεζικό τομέα των περιφερειακών τραπεζών νωρίτερα αυτόν τον μήνα μετά την κατάρρευση της Silicon Valley Bank.

Ο βιομηχανικός μέσος όρος Dow Jones κέρδισε 286 μονάδες, ή 0,9%. Ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,7%, ενώ ο Nasdaq Composite αυξήθηκε 0,3%.

Οι περιφερειακές τράπεζες σημείωσαν ευρεία άνοδο, με το SPDR S&P Regional Banking ETF (KRE) να σημειώνει άνοδο άνω του 3%. Η First Republic ήταν η μετοχή με τις καλύτερες επιδόσεις στο αμοιβαίο κεφάλαιο, σημειώνοντας άνοδο άνω του 27%. Η PacWest κέρδισε επίσης περισσότερο από 6%.

Μια σειρά εκδηλώσεων βοήθησε το κλίμα στον κλάδο.

Το CNBC ανέφερε το Σαββατοκύριακο ότι οι εκροές καταθέσεων από μικρές τράπεζες σε κολοσσούς του κλάδου όπως η JPMorgan Chase και Wells Fargo έχει επιβραδυνθεί τις τελευταίες ημέρες.

Επίσης το Bloomberg News ανέφερε ότι οι αρχές των ΗΠΑ εξετάζουν το ενδεχόμενο να επεκτείνουν ένα πρόγραμμα έκτακτης δανειοδότησης για τις τράπεζες, το οποίο θα μπορούσε να δώσει στην First Republic περισσότερο χρόνο για να ενισχύσει τη ρευστότητά της.

Η First Republic έκλεισε την περασμένη εβδομάδα με απώλειες 46,3%

Η First Republic έκλεισε την περασμένη εβδομάδα με πτώση 46,3%, καθώς οι επενδυτές σκέφτηκαν εάν το σχέδιο μιας ομάδας τραπεζών για κατάθεση 30 δισεκατομμυρίων δολαρίων θα ήταν αρκετό για να ενισχύσει τον ισολογισμό της.

Και η First Citizens BancShares συμφώνησε να αγοράσει μεγάλα τμήματα της Silicon Valley Bank, ανακοίνωσε η FDIC των ΗΠΑ.

Ο πρόεδρος της Fed Jerome Powell και η υπουργός Οικονομικών Janet Yellen είχαν ως στόχο να διαβεβαιώσουν τους επενδυτές ότι το τραπεζικό σύστημα των ΗΠΑ παρέμεινε σταθερό και υποστηρίχθηκε σε σχολιασμούς που παραδόθηκαν κατά τη διάρκεια της εβδομάδας.

Κέρδη για την εβδομάδα στη Wall Street παρά την έντονη διακύμανση

Η Wall Street έκλεισε μια νικηφόρα εβδομάδα παρά την αστάθεια που σχετίζεται με την τελευταία αύξηση των επιτοκίων της Federal Reserve και τη συνεχιζόμενη τραπεζική κρίση.

Ο Nasdaq οδήγησε τους κύριους δείκτες ανοδικά με άνοδο 1,7%. Ο S&P έκλεισε την εβδομάδα με άνοδο 1,4%, ενώ ο Dow σημείωσε άνοδο 1,2%.

Παρά την πρόσφατη αναταραχή, ο S&P 500 βρίσκεται σε καλό δρόμο να τελειώσει σταθερά τον Μάρτιο και το πρώτο τρίμηνο που ολοκληρώθηκε την Παρασκευή με άνοδο 3%.

Διαβάστε περισσότερα