O Διευθύνων Σύμβουλος της JPMorgan Chase, Τζέιμι Ντάιμον, παρουσίασε νέο σχέδιο βοήθειας της First Republic Bank, βάσει του οποίου θα μετατραπούν μέρος ή και το σύνολο των καταθέσεων της τράπεζας ύψους 30 δισ. δολαρίων, μετά την κατάθεση που έκαναν κορυφαίες τράπεζες των Ηνωμένων Πολιτειών, σε κεφάλαια για τον προβληματικό τραπεζικό όμιλο της Καλιφόρνιας, σύμφωνα με πηγές.

Η First Republic εξετάζει τρόπους για να στηρίξει την κεφαλαιακή βάση από όταν σημειώθηκαν μαζικές αναλήψεις καταθέσεων στον απόηχο της «κατάρρευσης» της Silicon Valley Bank, σύμφωνα με πηγές που θέλησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους. Ένδεκα τράπεζες συμφώνησαν να αναπληρώσουν τις καταθέσεις που έφυγαν από τη First Republic μετά την κρίση που βρίσκεται σε εξέλιξη στις περιφερειακές αμερικανικές τράπεζες. Οι συζητήσεις βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο.

Αντιπρόσωπος της JPMorgan αρνήθηκε να σχολιάσει, ενώ και η First Republic αρνήθηκε να δημοσιεύσει οτιδήποτε σχετικά με την πιθανή ανταλλαγή. «Μετά την κατάθεση 30 δισ. δολαρίων από ένδεκα τράπεζες, η First Republic είναι σε θέση να διαχειριστεί τις καταθέσεις της, σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα», επισημάνθηκε στο ανακοινωθέν της τράπεζας.

Δημοσίευμα της WSJ έκανε λόγο για πιθανή ανταλλαγή. Η μετοχή της, η οποία υποχώρησε περίπου 50% στη διάρκεια της συνεδρίασης, ανέκτησε μέρος από το χαμένο έδαφος, αν και εξακολουθεί να καταγράφει πτώση 26%.

Διαβάστε ακόμη: