Όταν αποκαλύψαμε πριν από περίπου 4 μήνες ότι ο διαγωνισμός για την παραχώρηση της Αττικής οδού πάει πίσω, ότι δεν θα πραγματοποιηθεί εντός του 2022 σύμφωνα με τις εξαγγελίες, αλλά θα μετατεθεί για το Α’ εξάμηνο του 2023 λόγω της συγκυρίας, «έπεσαν να μας φάνε» κυρίως από το ΤΑΙΠΕΔ, συνεπικουρούμενοι από τους «γνωστούς – άγνωστους» δημοσιογράφους του Διαδικτύου, των payrolls που ακολουθούν και υπογράφουν μόνο την επίσημη γραμμή, ακόμη κι αν αυτή πρόκειται για τεράστια αρλούμπα!

Όλοι αυτοί που καθ’ υπαγόρευση του ΤΑΙΠΕΔ τότε, «διέψευδαν» το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της Αξίας και του Radar! Έλα όμως που δεν …γεννήθηκε ακόμη αυτός που θα μας «διαψεύσει»!!!

Έπεσαν επομένως όλοι μαζί στον …λάκκο που έσκαψαν!

Γιατί σήμερα είναι διπλά εκτεθειμένοι: πρώτον γιατί αναγκάστηκαν να ομολογήσουν – παρά τις κορώνες για διαγωνισμό Ιούνιο – Ιούλιο, άντε Οκτώβριο- ότι η διαγωνιστική διαδικασία βάσει του … νέου σχεδιασμού θα πραγματοποιηθεί κατά το Α’ Τρίμηνο του 2023!

Δεύτερον, γιατί ο πήχης του τιμήματος πέφτει πολύ από τις αρχικές προβλέψεις, λόγω συγκυρίας, όπως είχε επισημάνει με αλλεπάλληλα δημοσιεύματα το Radar, στα οποία κώφευαν οι καθ’ ύλην αρμόδιοι!

Και από τα 3 δις. που ανέμεναν στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις οι κυβερνώντες, πλέον συνειδητοποιούν ότι ακόμη και τα 2 δις. φαντάζουν την ώρα τούτη εξαιρετικά δύσκολα!

Βλέπετε, η αύξηση των επιτοκίων έχει εκτινάξει στα ύψη το κόστος του χρήματος με αποτέλεσμα η απόδοση των κεφαλαίων να περιορίζεται δραματικά και κατ’ επέκταση να μην μπορεί να υποστηριχθεί, λόγω και του αυξημένου ρίσκου, ένας ιλιγγιώδης δανεισμός που θα επέφερε τίμημα – ρεκόρ, όπως συνέβη με τον ΔΕΔΔΗΕ και την προσφορά των 2,1 δις. για το 49%!

Τα ξένα funds αναπόφευκτα χάνουν την κυριαρχία τους στις εξελίξεις!

Υπό το πρίσμα αυτό, η υπάρχουσα συγκυρία στον βαθμό που θα διατηρηθεί επί μακρόν, προκαλεί τεράστιο πλήγμα στις προβλέψεις και τους σχεδιασμούς για το τίμημα του διαγωνισμού, όπου ο πήχης έχει κατέβει αισθητά και η απόκλιση των εσόδων διαφαίνεται απειλητική! Έτσι, στο ΤΑΙΠΕΔ κάνουν αλχημείες!

Πάνε να μπλέξουν – συνδέσουν το τίμημα σε μετρητά, με ποσοστά επί του τζίρου!!!

Ως σύγχρονοι αλχημιστές πάνε με «παρά φύση» μεθοδεύσεις, να μετατρέψουν τον χαλκό σε χρυσάφι!

Πολύ φοβάμαι ότι έτσι όπως εξελίσσονται τα πράγματα, με τους τεχνοκράτες του ΤΑΙΠΕΔ να λειτουργούν ως μαθητευόμενοι μάγοι, το μέλλον της Αττικής οδού δεν προμηνύεται ευοίωνο!

Και στο τέλος της ημέρας θα εκτεθούν όλοι μαζί, γιατί ως γνωστόν στη ζωή τα πάντα εξυπηρετούν σκοπιμότητες!

Προσοχή λοιπόν, μην τυχόν ο διαγωνισμός για τη σύμβαση παραχώρησης της Αττικής οδού εξελιχθεί σε φιάσκο!

Διαβάστε ακόμη: