Οι τιμές του χρυσού υποχώρησαν την Τετάρτη λόγω της ελαφράς ανόδου του δολαρίου, αν και οι ελπίδες ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ πιθανότατα θα μείωνε τα επιτόκια μέχρι το πρώτο εξάμηνο του επόμενου έτους διατήρησαν τη χρυσή τιμή κοντά στο υψηλότερο επίπεδο επτά μηνών.

Η τιμή του χρυσού spot υποχώρησε 0,04% στα 2.040,06 δολάρια ανά ουγγιά, αφού έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο από τις 5 Μαΐου. Το συμβόλαιο μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού ΗΠΑ για παράδοση Δεκεμβρίου υποχώρησε 0,05% στα 2.039,00 δολάρια ανά ουγγιά.

«Ένα ασθενέστερο δολάριο ΗΠΑ και τα χαμηλότερα επιτόκια μετά από ελαφρώς πιο χαλαρά σχόλια αξιωματούχων της Fed αύξησαν τις τιμές του χρυσού τις τελευταίες 24 ώρες. Η επόμενη αντίσταση θα είναι πιθανότατα το υψηλό ρεκόρ του 2020», δήλωσε ο αναλυτής της UBS Giovanni Staunovo.

Ο δείκτης δολαρίου (.DXY) σημείωσε άνοδο 0,1% . Ωστόσο, το δολάριο ΗΠΑ ήταν έτοιμο να σημειώσει τη χειρότερη μηνιαία επίδοσή του σε ένα χρόνο, αυξάνοντας την απήχηση μεταξύ άλλων κατόχων νομισμάτων.

Οι αποδόσεις των 10ετών ομολόγων του Αμερικανικού Δημοσίου υποχώρησαν σε χαμηλό άνω των δύο μηνών.

Οι έμποροι τώρα τιμολογούν με περισσότερες από 70% πιθανότητες να υποχωρήσουν τα επιτόκια τον Μάιο, αφού ο διοικητής της Fed Christopher Waller επισήμανε μια πιθανή μείωση επιτοκίων τους επόμενους μήνες, από 50% την Τρίτη, σύμφωνα με το FedWatch Tool της CME.

Υπενθυμίζεται ότι τα χαμηλότερα επιτόκια μειώνουν το κόστος ευκαιρίας της κατοχής άτοκων ράβδων.

Το spot ασήμι υποχώρησε 0,2% στα 24,95 δολάρια ανά ουγγιά και η πλατίνα υποχώρησε 0,9% στα 931,24 δολάρια. Το παλλάδιο υποχώρησε 0,9% στα 1.045,77 δολάρια ανά ουγγιά.

Διαβάστε ακόμη: