Οι τιμές του χρυσού σημείωσαν άνοδο την Πέμπτη, κυμαινόμενοι κοντά στο βασικό επίπεδο των 2.000 δολαρίων ανά ουγγιά, καθώς το γενικά ασθενέστερο δολάριο ΗΠΑ και οι χαμηλότερες αποδόσεις του δημοσίου ενίσχυσαν τη ζήτηση για χρυσό.

Η τιμή του χρυσού spot σημείωσε άνοδο 0,4% στα 1.997,39 δολάρια ανά ουγγιά, στις 03:54 GMT, αφού έφτασε το υψηλό τριών εβδομάδων στα 2.007,29 δολάρια την Τρίτη. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού ΗΠΑ ενισχύθηκαν κατά 0,3% στα 1.998,60 δολάρια.

Το δολάριο σημείωσε πτώση 0,1% έναντι των αντιπάλων της μετά από κέρδη στις δύο τελευταίες συνεδριάσεις, καθιστώντας τον χρυσό λιγότερο ακριβό για άλλους κατόχους νομισμάτων.

Οι αποδόσεις του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου αναφοράς έπεσε σε χαμηλό δύο μηνών την Τετάρτη.

Οι προσδοκίες των καταναλωτών των ΗΠΑ για τον πληθωρισμό αυξήθηκαν για δεύτερο συνεχόμενο μήνα τον Νοέμβριο, παρά τις αυξανόμενες ενδείξεις ότι οι αυξήσεις των τιμών στην πραγματικότητα επιβραδύνονται, έδειξε έρευνα που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη.

Ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας μειώθηκε περισσότερο από το αναμενόμενο την περασμένη εβδομάδα, αλλά αυτό πιθανότατα δεν αλλάζει την άποψη ότι η αγορά εργασίας επιβραδύνεται εν μέσω υψηλότερων επιτοκίων.

Οι έμποροι αναμένουν ευρέως ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα αφήσει αμετάβλητα τα επιτόκια τον Δεκέμβριο, αλλά διέκοψε τις προσδοκίες για μειώσεις επιτοκίων το 2024 μετά τα στοιχεία για τις αιτήσεις ανεργίας, σύμφωνα με το FedWatch Tool της CME.

Η spot τιμή για το ασημί σημείωσε άνοδο 0,5% στα 23,73 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ η πλατίνα σημείωσε άνοδο 0,5% στα 926,50 δολάρια και το παλλάδιο ήταν 0,2% υψηλότερα στα 1.059,95 $.

Διαβάστε ακόμη: