Το δολάριο ΗΠΑ έφτασε σε χαμηλό τριών μηνών έναντι ενός καλαθιού ομοτίμων την Τρίτη προτού σταθεροποιηθεί, καθώς οι επενδυτές συνέχισαν να χαλαρώνουν τις θέσεις αγοράς σε δολάρια πριν από τα στοιχεία για τον πληθωρισμό των ΗΠΑ και της ευρωζώνης αυτής της εβδομάδας.

Ο δείκτης του δολαρίου, ένα μέτρο του δολαρίου έναντι έξι βασικών νομισμάτων, υποχώρησε τελευταία φορά κατά 0,18% στις 103,01 μονάδες την ημέρα, υπερβαίνοντας το 103,15 που άγγιξε στο εμπόριο της Ασίας, το χαμηλότερο από τις 31 Αυγούστου.

Ο δείκτης βρίσκεται σε τροχιά για απώλειες άνω του 3% τον Νοέμβριο, τη χειρότερη επίδοσή του σε ένα χρόνο.

«Οι αγορές ήθελαν να προλάβουν το επόμενο μεγάλο θέμα – νομισματική χαλάρωση, καλύτερες συνθήκες για περιουσιακά στοιχεία ρίσκου και ασθενέστερο δολάριο – αλλά όπως είδαμε σήμερα το πρωί, αυτό έχει αρχίσει να τελειώνει», δήλωσε ο Simon Harvey, επικεφαλής. ανάλυσης συναλλάγματος στο Monex Europe.

«Βραχυπρόθεσμα παρακολουθούμε το γενικό κλίμα στις αγορές – η μεγάλη συναλλαγή αυτού του μήνα ήταν μακροχρόνια μετοχές σε μικρή απόσταση από το δολάριο – και στη συνέχεια αυτά τα ψυχολογικά επίπεδα – το ευρώ ανεβαίνει έναντι 1,0960 δολαρίων και κάθε κίνηση του σε αυτό η περασμένη εβδομάδα ματαιώθηκε».

Το ευρώ σημείωσε άνοδο 0,2% στα 1,0975 και η στερλίνα σημείωσαν άνοδο 0,24% στα 1,2655, και τα δύο περίπου στο υψηλότερο επίπεδο σε περίπου τρεις μήνες.

Το ιαπωνικό  γιεν ήταν στα 148,24 ανά δολάριο, συνεχίζοντας την ανάκαμψη από το χείλος των 152 ανά δολάριο νωρίτερα τον μήνα καθώς το δολάριο υποχώρησε.

Το ελβετικό φράγκο ήταν στο 0,8779 ανά δολάριο, μειωμένο κατά 0,26%, επίσης γύρω από το σταθερότερο από τις αρχές Σεπτεμβρίου, και το δολάριο Αυστραλίας άγγιξε για λίγο το υψηλό σχεδόν τεσσάρων μηνών των 0,6632 $.

Το κίουι διαπραγματεύτηκε τελευταία στο 0,6117, αύξηση 0,38%. Η Αποθεματική Τράπεζα της Νέας Ζηλανδίας πραγματοποιεί συνεδρίαση για τη νομισματική πολιτική την Τετάρτη, όπου αναμένεται να διατηρήσει σταθερά τα επιτόκια στο 5,50% για τέταρτη συνεχή φορά.

Διαβάστε ακόμη: