Οι τιμές του χρυσού σημείωσαν άνοδο την Πέμπτη, υποβοηθούμενες από το ασθενέστερο δολάριο, ενώ οι επενδυτές προετοιμάζονται για στοιχεία για τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ που θα μπορούσαν να επηρεάσουν την τροχιά της πολιτικής της Federal Reserve.

Η τιμή spot του χρυσού σημείωσε άνοδο 0,41% στα 1.925,2703 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού στις ΗΠΑ κέρδισαν 0,25% στα 1.932,00 δολάρια.

Το δολάριο υποχώρησε 0,4% έναντι των αντιπάλων του, καθιστώντας τον χρυσό φθηνότερο για τους ξένους αγοραστές. Ενώ -περιορίζοντας την ανοδική πορεία του χρυσού- οι αποδόσεις αναφοράς έφθασαν σε υψηλό τεσσάρων μηνών.

Ο χρυσός θα μπορούσε να πέσει χαμηλότερα βραχυπρόθεσμα, καθώς δεν έχει υπάρξει ακόμη «ο συνδυασμός οικονομικών δεδομένων που θα φέρει αρκετούς ασκούντες πολιτική στο Federal Board για να διατηρήσουν την παύση», δήλωσε ο Craig Erlam, ανώτερος αναλυτής αγορών στον OANDA.

Οι αρχικές αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας προβλέπεται να έχουν αυξηθεί για την εβδομάδα που έληξε την 1η Ιουλίου, ενώ τα αρχικά στοιχεία στην έκθεση Εθνικής Απασχόλησης της ADP έδειξαν ότι η απασχόληση πιθανότατα αυξήθηκε τον Ιούνιο.

Επίσης αναμένεται η Έρευνα για τις θέσεις εργασίας και τον κύκλο εργασιών (JOLTS).

«Μια ισχυρή έκθεση για τις θέσεις εργασίας θα σήμαινε ότι μια αύξηση επιτοκίων αυτόν τον μήνα ουσιαστικά έχει ολοκληρωθεί και ο Σεπτέμβριος φαίνεται επίσης αρκετά ασφαλής… το επίπεδο τιμών των 1.900 δολαρίων θα μπορούσε να υποστεί πίεση», είπε ο Erlam.

Τα πρακτικά της συνεδρίασης του Ιουνίου της FOMC την Τετάρτη έδειξαν ότι σχεδόν όλοι οι συμμετέχοντες της Fed έκριναν σκόπιμο να διατηρήσουν το επιτόκιο των ομοσπονδιακών κεφαλαίων στο υπάρχον 5%-5,25%.

Οι επενδυτές βλέπουν πιθανότητα 89% για αύξηση 25 μονάδων βάσης αυτόν τον μήνα, με περικοπές να αναμένονται τον Ιούλιο, σύμφωνα με το εργαλείο Fedwatch της CME.

Υπενθυμίζεται ότι τα αυξανόμενα επιτόκια αυξάνουν το κόστος ευκαιρίας της διακράτησης χρυσού που δεν αποδίδει.

Διαβάστε περισσότερα