Ο διευθύνων σύμβουλος της Deutsche Bank Κρίστιαν Σιούινγκ, δήλωσε την Τρίτη ότι αναμένει ότι η τρέχουσα κρίση στα εμπορικά ακίνητα θα συνεχιστεί το 2024 και ότι οι προβλέψεις για ζημίες από δάνεια θα είναι στο ανώτερο άκρο του προβλεπόμενου εύρους.

Δεν θα υπάρξει «συνολική μεγάλη ανακούφιση» στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα εμπορικά ακίνητα το 2024, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Deutsche Bank σε οικονομικό συνέδριο.

Η Deutsche Bank είναι ο μεγαλύτερος δανειστής της Γερμανίας, με εκτιμόμενα δάνεια κοντά στα 50 δισεκατομμυρια ευρώ και έχει επίσης τα περισσότερα ανεξόφλητα δάνεια στον τομέα των εμπορικών ακινήτων, μεταξύ των εγχώριων ανταγωνιστών της, σύμφωνα με τα στοιχεία.

Οι γερμανικές τράπεζες εχουν περίπου 285 δισ. ευρώ δάνεια στην «ταραγμένη» αγορά εμπορικών ακινήτων. Η Deutsche Bank ,η μεγαλύτερη στη χώρα, ειναι μπροστά απο ολες τις αλλες. Πηγή : Reuters

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου δραστηριοποιείται επίσης η Deutsche Bank, τα εμπορικά ακίνητα δέχονται ιδιαίτερες πιέσεις λόγω των υψηλών επιτοκίων και των κενών γραφείων.

«Δεν υπάρχει επιδείνωση, αλλά δεν υπάρχουν και … σημάδια βελτίωσης», δήλωσε ο Κρίστιαν Σιούινγκ για τον τομέα.

Είπε ότι η τράπεζα εργάζεται για πρόωρες παρατάσεις και αναδιαρθρώσεις με τους δανειολήπτες.

Η Deutsche Bank εκτιμά ότι οι προβλέψεις για πιστωτικές ζημίες το 2024 θα είναι 25 έως 30 μονάδες βάσης των δανείων.

Επίσης, ο CEO της Deutsche Bank την Τρίτη περιόρισε την πρόβλεψη, λέγοντας ότι οι προβλέψεις πιθανότατα θα προσγειωθούν στην «υψηλότερη πλευρά» του εύρους εξαιτίας των συνθηκών που επικρατούν.

Διαβάστε ακόμη: