Μετά τον Ρέι Ντάλιο, τον Έλον Μασκ (καλά αυτός βγήκε ξινός σε κάποιους), τον Σέιλορ και πολλούς άλλους, ο Καρλ Άικαν έρχεται να προσθέσει το όνομα του πλάι στους δισεκατομμυριούχους σούπερσταρ του επιχειρηματικού κόσμου, που εισέρχονται στο χώρο (και τον χορό) του ψηφιακού χρήματος.

Ο 78ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο δεν έχει ακόμη αγοράσει, αλλά όπως δήλωσε στο Bloomberg TV, μελετά το Bitcoin, το Ethereum και τον κλάδο της κρυπτογράφησης στο σύνολό της για να προσδιορίσει πού βρίσκονται οι ευκαιρίες. Σχεδιάζει να ξεκινήσει με άνω του $1δις. επένδυση. Τα εναλλακτικά νομίσματα κερδίζουν σε δημοτικότητα ως φυσική εκδήλωση του πληθωρισμού στην οικονομία, πρόσθεσε.

«Λάθος όσοι κριτικάρουν τα κρυπτονομίσματα»

Οποιαδήποτε κριτική σχετικά με την κρυπτογράφηση δεν έχει υποκείμενη αξία είναι «λίγο λάθος», είπε ο Icahn. «Λοιπόν, ποια είναι η αξία ενός δολαρίου; Η μόνη αξία του δολαρίου είναι επειδή μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να πληρώσετε φόρους», είπε.

“Κοιτάζω ολόκληρη την αγορά κρυπτογράφησης και πώς μπορώ να εμπλακώ σε αυτήν”, πρόσθεσε. Ο Icahn είπε επίσης ότι πιστεύει ότι οι άνθρωποι αναζητούν εναλλακτικά νομίσματα, επειδή τμήματα της αγοράς μετοχών διαπραγματεύονται σε «γελοίες τιμές».

Αναφέρθηκε όχι μόνο σε εκείνους που ανεβαίνουν στις λεγόμενες μετοχές – meme, αλλά και ορισμένες στρατηγικές που προσφέρονται από τους διαχειριστές χρημάτων. «Δεν νομίζω ότι το Reddit και η Robinhood είναι απαραίτητα κακοί, νομίζω ότι εξυπηρετούν έναν σκοπό», είπε ο Icahn. «Τα χρήματα επιστρέφουν σε εταιρείες. Ορισμένες από αυτές τις εταιρείες μπορεί να είναι εντάξει, αλλά σε ορισμένες από αυτές, η ανταμοιβή κινδύνου είναι παράλογη», ανέφερε.

Ο Carl Icahn μπαίνει «δυνατά» στα κρυπτονομίσματα

Αυξάνονται οι «φάλαινες»

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Glassnode, ο αριθμός των πορτοφολιών Bitcoin που κατέχουν έως 1.000 bitcoin έχουν αυξηθεί σημαντικά, μετά την επένδυση της Tesla στο κρυπτονόμισμα.

Τα νέα δεδομένα δείχνουν μια δραματική αύξηση του αριθμού των πορτοφολιών Bitcoin που κυμαίνονται μεταξύ 100 bitcoin και 1.000 bitcoin.

Το ποσό του Bitcoin (BTC) που κατέχουν οι «φάλαινες», δηλαδή τα μεγάλα πορτοφόλια, αυξήθηκε κατά περίπου 14% μετά την ανακοίνωση της Tesla για την είσοδο στον κλάδο των κρυπτονομισμάτων στις αρχές Φεβρουαρίου 2021.

Τα τελευταία δεδομένα από την πλατφόρμα αναλυτικών στοιχείων της αλυσίδας Glassnode δείχνουν εισροή Bitcoin αξίας περίπου 19,5 δισ. δολαρίων – σύμφωνα με τις τρέχουσες συναλλαγματικές ισοτιμίες – σε πορτοφόλια που διατηρούν τουλάχιστον 100 BTC και μέγιστο 1.000 BTC.

Ωστόσο, μια άλλη μέτρηση Glassnode, που μετρά την προσφορά Bitcoin που κατέχουν τα πορτοφόλια με υπόλοιπο 1 χιλ -10 χιλ. BTC, κατέδειξε μια σταθερή πτώση – από περίπου 455.000 BTC (~ 17,88 δισ. δολ) σε περίπου 410.000 BTC (~ 16,11 δισ. δολ).

Το αποτέλεσμα αποκάλυψε ότι οι μεγαλύτερες φάλαινες πούλησαν τα χαρτοφυλάκια τους Bitcoin μετά την ανακοίνωση της Tesla.

Ως αποτέλεσμα, έγιναν μέλη της άτυπης ομάδας με πορτοφόλια από 100 BTC και μέγιστο 1.000 BTC.

Ο Carl Icahn μπαίνει «δυνατά» στα κρυπτονομίσματα

Αναλυτικά όσον αφορά το γιατί βρισκόμαστε σε bear trap και όχι σε bear market, μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Τι σημαίνει για την αγορά η κωλοτούμπα Έλον Μασκ; Διαβάστε εδώ.