Κυκλοφόρησε στην Ιταλία πριν από περίπου 10 ημέρες για τον Κώστα Μανωλά! Πως αλλάζει ατζέντη, για την ακρίβεια ο τι είναι έτοιμος να τα “σπάσει” με τον super agent Μίνο Ραϊόλα. Δηλαδή με τον άνθρωπο που “σφράγισε” το deal 36.000.000 ευρώ αγοράς του από την Ρόμα το καλοκαίρι του 2019, εξασφαλίζοντας του το ηγεμονικό συμβόλαιο των 4.000.000 ετησίως στην Νάπολι.

Η… εμπειρία μου από Ραϊόλα λέει πως ο ιδιόρρυθμος Ναπολιτάνος μεγαλοατζέντης δεν χαρίζει ούτε χιλιάρικο, από λεφτά/προμήθειες που έχει λαμβάνειν. Παθαίνει κάτι σαν αλλεργία. Οπότε δεν ξέρω πόσο εύκολο/απλό να λυθεί μια τέτοια συνεργασία, όταν υπάρχει ένα χρυσό συμβόλαιο του Έλληνα αμυντικού με τους “παρτενοπέι” ως το 2024.

Από την άλλη βέβαια ο Ραϊόλα έχει καλή σχέση με τον Ολυμπιακό, στον οποίο δεδομένα κάποια στιγμή ο Κώστας Μανωλάς θα επιστρέψει (το προσπάθησε κι αυτό το καλοκαίρι). Επίσης, προφανώς με “ερυθρόλευκες” ευλογίες, ο Μίνο Ραϊόλα πριν ακόμη την καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο “πήρε” να δουλέψει τον Μαντί Καμαρά, που απασχόλησε/απασχολεί (ακόμη;) την Νάπολι. Απλως τα αναφέρω, δεν ξέρω αν υπάρχει σύνδεση…

Για να επιστρέψω στα νεότερα από Ιταλία μεριά, σχετικά με την φημολογούμενη αλλαγή μανατζερικής στέγης του Μανωλά, Μου μεταφέρθηκε ,λοιπόν, πως οι ατζέντηδες του διεθνή Ιταλού σταρ και συμπαίκτη του Κώστα στην Νάπολι, του Λορέντζο Ινσίνιε, θέλουν να τους κάνουν ομόσταυλους. Συγκεκριμένα το Γραφείο G.E.V. των Γκιουζέπε Μπόβα και Βιτσέντσο Πισακάνε “φλερτάρουν” τον Κώστα Μανωλά. Μάλιστα ανάμεσα στους σκάουτ του εν λόγω μανατζερικού Γραφείου βρίσκεις και τον “δικό” μας Μπρούνο Τσιρίλο.

Μικρότερη από 1,5 εκατ. ευρώ η οψιόν αγοράς του Τσούμπερ από την ΑΕΚ!

Στην ΑΕΚ παραμιλάνε με την χρησιμότητα του τούρμπο – Τσούμπερ. Δικαιολογημένα αφού είναι ο ορισμός του ΜVP ποδοσφαιριστή που τα συνδυάζει όλα: ποιότητα/ένταση/αθλητικότητα/τακτική/εκτέλεση και δημιουργία.

Ως γνωστόν ο 30χρονος μεσοεπιθετικός είναι δανεικός από την Άιντραχτ Φρανκφούρτης, με τους “κιτρινόμαυρους” να διατηρούν οψιόν αγοράς του, την οποία μπορούν να ενεργοποιήσουν μέχρι τον Μαϊο. Κι ενω ήδη υπάρχει έτοιμο/υπογεγραμμένο το νέο συμβόλαιο του Ελβετού για αυτή την περίπτωση (με συγκεκριμένες αποδοχές και χρονική διάρκεια 3ετίας)…

Γιατί ξανά μανά ασχολούμαι με αυτά; Γιατί προέκυψαν νέες αξιόπιστες πληροφορίες, απο Γερμανία μεριά, που ανατρέπουν τα όσα μέχρι τώρα γνωρίζαμε για το εν λόγω deal (έτσι κι αλλιώς η ΑΕΚ δεν ανακοίνωσε ποτέ ποσά συμβολαίου και οψιόν). Πάμε να τις δούμε…

Πρώτον, στο συμβόλαιο του Ελβετού στην ΑΕΚ, που αγγίζει το 1.000.000 ευρώ, συνεισφέρει οικονομικά και η… ιδιοκτήτρια Άιντραχτ Φρανκφούρτης. Δηλαδή με ένα ποσοστό κοντά στο 40%, περίπου 400.000 ευρώ. Τα οποία όμως, βάσει συμφωνίας, αν η ΑΕΚ τελικά ενεργοποιήσει την οψιόν αγοράς του Τσούμπερ στο τέλος της σεζόν, θα πρέπει να τα καταβάλει στο γερμανικό κλαμπ!

Και δεύτερον, το ύψος της οψιόν αγοράς που μπήκε τον Αύγουστο δεν είναι ούτε 2,5 ούτε 2 εκατομμύρια, δηλαδή οι εκδοχές που έχουν γραφτεί. Είναι 1.400.000 ευρώ, ουσιαστικα σχεδόν τα μισά από εκείνα που δαπάνησε η Αιντραχτ τον Αύγουστο του 2020 για να τον αγοράσει από την Χοφενχάιμ…

Υπόθεση δυο οικογενειών και …Παρτιζάν η ανανέωση του Αντρίγια Ζίφκοβιτς στον ΠΑΟΚ

Την ανανέωση του Ζίφκοβιτς με τον ΠΑΟΚ η στήλη προανήγγειλε από την Τετάρτη, όταν τα υπόλοιπα ΜΜΕ την πήραν χαμπάρι σαββατιάτικα! Από την στιγμή που το πήρε πάνω του προσωπικά ο Ιβάν Σαββίδης και μιλούσε απευθείας με τον πατέρα/ατζέντη του Αντρίγια, δεν υπήρχε περίπτωση να μην “ντίλαραν”. Εξελίχθηκε δηλαδή σε… οικογενειακή υπόθεση/διαπραγματευση. Των οικογενειών, Σαββίδη – Ζίφκοβιτς και της… Παρτιζάν (και των ανθρώπων της) που τους “ένωσαν”.

Μέτρησε ασφαλώς και η σύμφωνη γνώμη του Ραζβάν Λουτσέσκου να δοθεί στον Ζίφκοβιτς ένα από τα 3, 4 πιο υψηλά συμβόλαια που θα υπάρχουν στο ρόστερ του νέου ΠΑΟΚ (από το καλοκαίρι και μετά) και θα είναι plus εκατομμυρίου (καθαρές αποδοχές) συν μπόνους. Στην πραγματικότητα μιλάμε για συμβόλαιο…επιπέδου Ολυμπιακού,αν και εκεί το ταβάνι είναι αρκετά πιο ψηλά αφού κυμαίνεται από το 1,5 ως τα 2 εκατομμύρια(και δεν μιλάμε για ένα ή δυο τέτοια συμβόλαια).

Για την ιστορία να αναφέρω πως αν ο Ζίφκοβιτς βρέθηκε πέρσι τον Σεπτέμβριο στον ΠΑΟΚ και φέτος τον Οκτώβριο ανανέωσε ως το 2024, το οφείλει σε ένα βαθμό σε δυο Πορτογάλους προπονητές. Τον Ζόρζε Ζεσούς που επέστρεψε στην Μπενφίκα, δεν ήθελε τον Σερβο και έτσι έλυσε το συμβόλαιό του. Και τον Πέδρο Μαρτίνς, που όταν προτάθηκε στον Ολυμπιακο δεν τον ενέκρινε λόγω (αγωνιστικών) “χαρακτηριστικών”…