Για τον Παναθηναϊκό που προκρίθηκε στο Φάιναλ Φορ του Βερολίνου αφού νίκησε τη Μακάμπι Τελ Αβίβ το βράδυ της Τρίτης, τα διαβάσατε.

Οπως θα διαβάσατε αλλού και την εμπλοκή που έχει δημιουργηθεί εν όψει του ταξιδιού του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Αγκυρα, με την πρωτοβουλία του Ταγίπ Ερντογάν να κάνει σόου εγκαινιάζοντας ως τζαμί την περίφημη Μονή της Χώρας στην Κωνσταντινούπολη.

Εδώ θα σταθούμε στο πώς παντρεύονται τα Ελληνοτουρκικά με το μπάσκετ.

Ο Εργκίν Αταμάν, προπονητής του Παναθηναϊκού, είναι φίλος με τον Ταγίπ Ερντογάν –είχαν συναντηθεί και όταν ο τούρκος πρόεδρος είχε επισκεφτεί, τον περασμένο Δεκέμβριο, την Αθήνα.

Στη συνέντευξη Τύπου, λοιπόν, που ακολούθησε τον νικηφόρο αγώνα των Πρασίνων στο ΟΑΚΑ, ο κ. Αταμάν αποκάλυψε ότι ο Ερντογάν τον πήρε αμέσως τηλέφωνο να τον συγχαρεί και μάλιστα είδε το παιχνίδι.

«Είμαι υπερήφανος για τους παίκτες μου, για τον κόσμο του Παναθηναϊκού, για την ομάδα, για τον πρόεδρο Γιαννακόπουλο, για όσους πίστεψαν σε εμάς, πίστεψαν σε εμένα από την πρώτη ημέρα που ήρθα στην Αθήνα. Κάναμε σπουδαία δουλειά, σας ευχαριστώ και εσάς στην Τουρκία, στον πρόεδρο Ερντογάν που είδε τον αγώνα και προσπάθησε να με πάρει αμέσως τηλέφωνο», είπε ο προπονητής του Παναθηναϊκού, o οποίος μάλιστα περιέγραψε την παρουσία του στους Πράσινους και την επιτυχία της ομάδας, ως ένα υπόδειγμα για τις σχέσεις Ελλάδας και Τουρκίας. «Αυτό είναι παραπάνω από μια επιτυχία. Αυτό είναι μια μεγάλη ώθηση για τη φιλία ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία», είπε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε ακόμη: